Üniversitemizde Birbirinden Güzel İki Konser İzleyicileri Büyüledi

02.06.2016

Üniversitemizde “Hasat” adlı Türk Halk Müziği Konseri ve Önder Baloğlu-Çağdaş Özkan Keman-Piyano konseri izleyicileri büyüledi.

AKEF Erol Güngör Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Hasat” isimli Türk Halk Müziği Konserine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu, Dekan Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Attila Özdek’in hazırladığı konserde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinden 26’sı çalgı topluluğunda olmak üzere 32 öğrenci sahne aldı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden uzun hava ve kırık hava örneklerinin yanında geleneksel müziğin enstrümantal ezgilerinden örneklerinin de seslendirildiği konserde gerek orkestra gerek solistler gerekse sahne düzeni ve kıyafetler izleyicilerin beğenisini topladı.

Kazak halk çalgısı Dombra ve Türk halk müziği çalgısı Curanın birlikte gerçekleştirdiği performans, Kocaoğlan Zeybeği, Tevhid ve finaldeki davul zurnalı halaylar katılımcılardan büyük alkış aldı.

Önder Baloğlu-Çağdaş Özkan Keman-Piyano konseri

Dünyaca ünlü sanatçılar Önder Baloğlu ve Çağdaş Özkan da Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonunda Keman-Piyano konseri verdi.

Türkiye turnesi kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın davetlisi olarak gelen sanatçılar “çocukluk izlenimleri” temalı konserde adeta izleyicileri büyüledi.

Programda W. A. Mozart’ın henüz 6 yaşındayken bestelediği keman sonatı dinleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Konserin sonunda yurt dışında yaşayan önemli bir Türk bestecisi Utku Aşuroğlu’nun “Yuva Öğretmeni ve Kumaş Pantolon” isimli eseri sanatçıların iki küçük çocuk gibi birbiri ile şakalaşmaları ile tiyatral bir şov şeklinde izleyici ile buluştu.

Konserin sonunda Dekan Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Emekli Öğretim üyesi Prof. M.Salih Ergan ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Zafer Kurtaslan sanatçıları tebrik ederek NEÜ’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Paylaş
HABERLER