Üniversitemizde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Yapıldı

28.03.2018

Üniversitemiz Milli Kültürel Değerleri Canlandırma Topluluğu tarafından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü katkılarıyla Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yastı böyle güzel bir programı hazırlayan öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Çanakkale Zaferinin iman ile inkarın mücadelesi olduğunu kaydeden Yastı, Çanakkale Zaferinden günümüze geldiğimizde Çanakkale ruhunun dimdik ayakta olduğunu gördüklerini söyledi.

Çanakkale Zaferini, Anadolu’ya Türklerin boğazını sıkmak üzere gelen düşman kuvvetlerine karşı elindeki kısıtlı imkânlarla vatanını savunmak zorunda kalanların mücadelesi olarak yorumlayan Yastı; “Çanakkale düşerse Payitaht düşecekti. Payitaht düşerse Anadolu düşerdi. Anadolu düşerse İslam’ın son sancaktarı düşerdi. Bundan dolayı cepheye giderken 7’den 70’e geride kalanları bir an bile düşünmediler. Vatan savunması için koştular” ifadelerini kullandı.

Programın devamında öğrenciler Çanakkale’yi konu edinen şiirleri seslendirdiler. Çanakkale Zaferini anlatan bir oyun da sergileyen öğrenciler izleyenlerden büyük beğeni topladılar.

Paylaş
HABERLER