Üniversitemizde “Gençlik ve Toplumsal Değerler” Konuşuldu

05.12.2018

Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı 2. Sosyoder Gençlik Kongresinde genç sosyolog ve sosyolog adayları bir araya geldi. Yeni mezun sosyolog ve sosyolog adaylarını buluşturan programın bu yılki teması gençlik ve toplumsal değerler oldu.

Programda konuşan Sosyoder Genel Başkanı Prof. Dr. Sami Şener değerlerin sadece dil ile ifade edilip önemli ve saygıdeğer kavramlar olarak kabul edilmesinin onların sosyal dünyamızı açıklama konusunda rollerinin bir manada yetersiz hale gelmesine yol açtığını söyledi. Şener, değerler konusunun akademik ve sosyal çalışmalarda önemli bir yer alması gerektiğini sözlerine ekledi.  

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu ise konuşmasında şunları söyledi: “Hakikaten toplumumuzun belki en önemli meselesi olan değerler konusunun özellikle de gençlerle beraber değerlendirmesi ve değerlendirme gayreti ile hareket etmesi nedeniyle bu programın önümüze ışık tutacağını söyleyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Gün boyunca süren oturumlarda 17 yeni mezun sosyolog, Gençlik ve Değerler başlığı altında hazırladıkları tebliğleri öğrencilerle paylaştı.

Paylaş
HABERLER