Üniversitemizde ‘İlim ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ Konferansı Düzenlendi

21.03.2018

Üniversitemizde Belde-i Muhayyere Topluluğu ve Kişisel Gelişim Topluluğu ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Üniversite Komisyonunun ortaklaşa düzenlediği "İlim ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan" konferansı düzenlendi.

Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın ile Milli Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın konuşmacı olarak katıldığı program Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Milli Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş yaptığı konuşmada Necmettin Erbakan anma programlarına her geçen yıl ilginin daha da arttığına işaret ederek, “Çünkü her geçen gün onun eksikliğini hissediyoruz. Her geçen yıl onun söylediklerini anlamaya ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.

“Erbakan Hoca İslam ile ilimi, İslam ile siyaseti hiç ayırmamıştır” diyen Kurdaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erbakan Hocamız vahyi ilmi de fenni ilmi de kullanırdı. ‘Akıl bir işi sonunu düşünmek’ der, sebep ve sonuç ilişkisinin önemine dikkat çekerdi. Allah’ın bize verdiği en büyük nimetin iman olduğunu ifade ettikten sonra, ikinci büyük nimetin imanın emrindeki akıl olduğunu söylerdi. Soru sormayı ve sorgulamayı teşvik ederdi. İlim, cihad ve siyasette hep faydayı sorgulardı. Bir iş yapılacaksa ‘Bu ne kazandıracak?’ der ‘Ya sonra?’ diye sorardı. Neden sorusu geçmiş ile ilgilidir. Niçin diye sorar, gelecek ile ilgili sorular sorar ve sorgulatırdı.”

Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın da konuşmasında Erbakan hocanın verdiği mücadelenin kaynağına bakılması gerektiğini ifade ederek, “Erbakan Hocayı ne kadar övsek veya yersek buradakilere bir fayda sağlamaz. Fakat yaşanmış bir hayat var. Onun mücadelesine bakmamız lazım. O hep hak-güç mücadelesini anlattı. Biz hakkın yanında mıyız yoksa gücün yanında mıyız buna bakmak lazım. O görevini yapmış ve bir miras bırakmıştır. Peki biz görevimizi yapıyor muyuz? Erbakan Hoca’nın okulları birincilik ile bitirdiğini anlatıyoruz. Onu örnek alıyorsak aynı başarıya ulaşmamız lazım değil mi?” şeklinde konuştu.

İslam’ın amacının sadece Müslümanların mutluluğu olmadığının altını çizen Akın, “Erbakan Hoca bu anlayışla tüm insanlığın saadetini hedeflerdi. Bizler siyasetin Müslüman milliyetçiliğini yapamayız. İslam’ın dirilişi, insanlığın dirilişidir. Erbakan Hoca insanlığın saadetini istiyordu ve bu evrensel bir çabadır.” ifadelerini kullandı.

Program, konuşmacılara plaket takdiminin ardından sona erdi.

Paylaş
HABERLER