Üniversitemizde Kazakistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 24. Yılı Kutlandı

15.12.2015

Kazakistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 24. yılı AKEF Erol Güngör Konferans Salonunda törenle kutlandı. Ekoloji ve Çevre Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık bir konuşma yaptı. Kırbıyık konuşmasında, Kazakistan ve Türkiye arasındaki dostluğun altını çizdi. Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilk olarak ülkemizin tanıdığını belirten Kırbıyık şunları söyledi: “Kazakistan Cumhuriyetinin bağımsızlığını ilk tanıyan Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Bu gururlu birinciliği her zaman hakkıyla taşıyacağız.  Kazakistan’ın bağımsızlığının 24. yılı kutlu olsun.”

Kazakistan Büyükelçiliği Müsteşarı Arnur Muhammed Kerim ise Kazakistan’ın her geçen gün büyüdüğünü ifade edip, Türkiye’yi her daim yanlarından görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. İki kardeş ülke arasındaki iş birliğinin her zaman devam etmesini önemsediklerini söyleyen Kerim, bundan sonra ilişkilerin daha sık olmasını temenni ettiğini vurguladı.

Renkli görüntülerin oluştuğu programda Kazak yöresel eşyaları katılımcılara tanıtılırken, Kazakistan şarkılarının okunduğu konser ile program sona erdi.

Paylaş
HABERLER