Üniversitemizde Tohum Otizm Vakfından Anlamlı Program

01.11.2016

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF), Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi işbirliği ile AKEF Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu’nda   “Otizmli Çocuklara Yeni Beceri ve Davranış Kazandırma” ile  “Problem Davranışlar ve Başa Çıkma Stratejileri” üzerine anlamlı bir program gerçekleştirildi. Programın konuşmacısı Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Deniz Yılmaz’dı. Programa öğretim elemanları, özel eğitim öğretmenleri, Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (KOÇAYDER) üyeleri, otizmli çocukların aileleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Otizmle Mücadele Etmenin Tek Yolu Eğitimdir

AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, yaptığı konuşmada otizmle mücadele etmenin tek yolunun eğitim olduğu konusuna vurgu yaptı. Son yıllarda önemli faaliyetlere, çeşitli kaynakların tahsisine rağmen özel eğitimde daha çok çaba sarf etmek gerektiğini belirten Kırbıyık, bu seminerin bir adım olarak önemli olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık “Önemli bir toplantıda bulunuyoruz. Buradan çıktıktan sonra genel anlamda özel eğitim, özel anlamda da otistik çocuklarla nasıl iletişim kurulacağı noktasında ve söz konusu bireylerin problemli davranışlarının nasıl kontrol edilebileceğine yönelik daha da bilinçlenmiş bir biçimde olacağız. Katılımcılarımıza ve uzmanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Erken Tanı Önemli

Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Deniz Yılmaz, özel eğitim bölümlerinin önemine değinip eğitim fakültelerinde okumanın çok ciddi sorumlulukları olduğunu öğrencilerle paylaştı.

Otizm Spektrum Bozukluğunu tanımak adına öğrencilere 30 soruluk test yapan Yılmaz, bu sayede salondaki kitlenin otizmle alakalı ne kadar bilgi sahibi olduğunu ölçmüş oldu.

Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocuklara erken tanı konulmasının önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, bu çocukların özel eğitimi ile topluma kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

“Çocuğunuzda aynı yaştaki diğer çocukların davranışlarından farklı davranışlar gözlemliyorsanız bu konuyu ciddiye almalısınız” diyen Yılmaz, her çocuğun birbirinden farklı olduğunu da söyleyip ailelerin bu konuda özenli davranmalarının gerektiğini belirtti.

Özel eğitimlerle ilgili olarak anne babalara yönelik çalışmaların da hassas bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, kendileri gibi çeşitli kuruluşların çoğalmasının ve toplumda bu konuda ciddi bir bilincin gelişmesinin gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilerin Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Deniz Yılmaz’a merak ettikleri soruları sormalarının ardından program sona erdi.  

Paylaş
HABERLER