Üniversitemizde TÜBİTAK 2204 Ortaokul Lise Araştırma Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

04.10.2024
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi iş birliği ile koordine edilen TÜBİTAK 2204 Lise-Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması Bilgilendirme Toplantısı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ateş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Okan Tekkalan ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, TÜBİTAK tarafından ortaokul ve lise öğrencileri için gerçekleştirilen 2204 Araştırma Proje Yarışmaları'nın öğrencilerin bilimsel alanda kendilerini geliştirmeleri için önemli fırsatlar sunduğunu ifade ederek, TÜBİTAK ve bu kapsamda yarışmalarda rehberlik eden, eğitim öğretim çalışmalarını destekleyen Üniversitemiz akademisyenlerine ve tüm eğitimcilere teşekkür etti.



Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ateş, bilimsel bilgi açısından proje çalışmalarının önemini anlatarak, "Üniversiteler başta olmak üzere eğitim kurumlarının temel işlevlerinden biri de bilimsel bilgiyi üretmek, yaygınlaştırmak ve paylaşmaktır. Bu asli amaç doğrultusunda proje çalışmaları çok büyük öneme sahiptir. Bu bakımdan eğitim fakültelerinde ve milli eğitim bünyesinde yapılan projelerin öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gelişimine büyük katkıları olacaktır" dedi.

TÜBİTAK tarafından, öğrencileri bilimsel çalışmalara yönlendirmek ve ülkemizin bilimsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 2204 Araştırma Projeleri yarışmaları eğitim programı, Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Kurnaz'ın sunumu ile tamamlandı.
Paylaş
HABERLER