Üniversitemizin Paydaşı Olduğu SEDEP Etkinlikleri Devam Ediyor

05.04.2015

Eğitim Uzmanı Münir Arıkan, “Ailede Değerler Eğitimi” konulu veli semineriyle ailelerle buluştu.

Seminere; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, veliler ve öğretmenler katıldı.

Konya’dan Çıkan Işık Türkiye’ye Yayıldı

Konuşmasında; Üniversite olarak Selçuklu Değerler Eğitimi Projesinin paydaşı olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Rektörümüz, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin üçüncü yılında da dolu dolu devam ettiğini belirterek: “Bazı işler vardır ki, kurumsal olarak ya da bireysel olarak daha içten, daha severek ve topluma, bireye, kendimize katma değerinin daha yüksek olduğunu düşünerek can-ı gönülden yapılır. Biz üniversitemiz, belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz gelecek için Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ni bu şekilde düşünerek gerçekleştiriyor ve 3 yıldan beri başarılı bir şekilde devamlılığını sağlıyoruz.” diyerek, projenin devamının da geleceğini umduğunu, bu ışığın Konya’dan çıkarak tüm Türkiye’ye yayıldığını, ilerleyen süreçte de bu ışığın her yerde yanmasını dilediğini ifade etti.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi(SEDEP) adı altında 3 yıldır birçok etkinlik ve organizasyon düzenlediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise konuşmasında: “Değerler eğitimi sadece okulların, öğretmenlerin ya da kurumların takibinden oluşacak bir anlayış ve yaşam biçimi değil. Özellikle ailelerin, okul ve öğretmenlerle birlikte takip etmesi gereken, çocuklarımızın geleceğinin inşası konusunda hepimize sorumlulukların düştüğü bir süreç.” dedi.

En Büyük Sermayemiz Çocuklarımız

Altay sözlerinin devamında: “En büyük sermayemiz çocuklarımız. Bu konuda inanıyorum ki bu salonda olan herkes ve Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ne dahil olan, bizimle birlikte aynı yolda yürüyen herkes, çocuklarının değer sahibi olmaları için bu fedakarlıktan kaçmayacaklardır. Biz kurumsal olarak bazı programlarla, bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocuklarınızı Geleceğe Hazırlayın

Eğitim Uzmanı Münir Arıkan seminerinde; aile ve çocuk eğitimi hakkında dikkat edilecek hususlara değindi. Keyifli ve samimi anlatımlarıyla slaytlar eşliğinde sunumunu gerçekleştiren Arıkan, “En büyük değer ailedir. Bu yüzden çocuklarınızı şimdiki çağa değil geleceğe hazırlayın ve onlara büyük düşünmelerini öğretin” şeklinde konuştu.

"Başarı için televizyonunuzu 1 saat kapatın." diyen Arıkan, aile içi iletişimde bireylerin mutlaka mütevazi olması gerektiğinin altını çizdi. Arıkan, "Futbol müsabakasını 90 dakika gözümüzü ayırmadan izlediğimiz kadar çocuğumuzu 90 dakika izleyebiliyor muyuz?" sorusunu sordu.

Yaklaşık 2 saat süren “Ailede Değerler Eğitimi” seminerinde Arıkan; verdiği birçok örnekle velileri izlerken güldüren, güldürürken düşündürdü.

Otizm İçin Mavi Işık Yakıldı

Ayrıca, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de Otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla,  “Otizm İçin Mavi Işık Yak” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Selçuklu Belediyesi hizmet binası da ışıklarla otizmi temsil eden mavi renge boyandı. Düzenlenen etkinliğe Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Üniversitemiz AKEF Eğitim Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Dernek Başkanı Mustafa Yağcı, Otizmli çocuklar ve aileleri, otizm gönüllüsü dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bugün burada tüm dünyada olduğu gibi Otizme dikkat çekiyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“İnşallah burada oluşturduğumuz aydınlık, çocuklarımızın geleceğinde önemli bir ışık olacaktır. İnşallah buradan Konya’ya ve tüm Türkiye’ye bir mesaj ilettik. Çocuklarımızın ve siz değerli ailelerinin hayatının daha kolay olmasını temenni ediyorum” dedi.

Üniversitemiz AKEF Eğitim Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ise: “Bugün bir sosyal projede bilinç ve farkındalık oluşturmak için burada toplandık. Bugün Dünya Otizm farkındalık Günü. Konya’da böyle bir günde bizi bir araya getirdiği için Selçuklu Belediyesine ve Üniversitemize teşekkür ediyorum. Şu anda üniversitemizin öğrencileri ve birçok otizm gönüllüsü de programımızda yer alıyor. Selçuklu Belediyemiz tarafından yapılan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi Türkiye’de ilk olacak. Bu güzel yatırım için Selçuklu Belediye Başkanımızı kutluyor, öncülük edenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Selçuklu Belediyesi çevresinde Otizm Farkındalık Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Paylaş
HABERLER