Yabancı Dil Eğitimi Sorunları ve Çözüm Önerileri Üniversitemizde Konuşuldu

09.01.2016

Yabancı Dil Eğitimi Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu çalıştay Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece Sarıgül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Sarıgül gerçekleştirecekleri çalıştay ile Türkiye’de dil alanındaki sorunlara önemli çözüm önerileri getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, “Türkiye olarak yabancı dil konusunda çok iyi değiliz. Bunun nedeni öğrenci, öğretmen, dil yapımız ya da öğretim materyalimiz olabilir” dedi.  Bu soruna bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Kutlu, çalıştayda sadece sorunların değil çözüm önerilerinin de konuşulmasının büyük önem arz ettiğini belirtti ve çalıştay raporunun ilgili kurumlara ulaştırılacağını böylece çözüm noktasında ciddi bir adım atılmış olacağını ifade etti.

Daha sonra katılımın hayli fazla olduğu çalıştaya geçildi. 4 farklı salonda alanında uzman isimler yabancı dil öğrenme konusunda ne gibi sorunların olduğunu ve bu alanlarda hangi çalışmalar gerçekleştirilerek sorunun çözüleceğini derinlemesine tartıştı. Çalıştayın konu başlıkları ise şöyle: “Materyal ve Ders Etkinlikleri Geliştirme, Testler ve Değerlendirme Süreçleri, Mesleki Gelişim ve Olanakları, Ders Planı ve Dersler Müfredatı Geliştirme.”

Paylaş
HABERLER