Yerel Yönetimler ve Turizm Çalıştayı Başladı

24.03.2016

Konya’nın 2016 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi kapsamında düzenlenen Yerel Yönetimler ve Turizm Çalıştayı başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemiz tarafından ortaklaşa düzenlenen çalıştayda, Büyükşehir Belediyelerinden yöneticiler, akademisyenler ve sektör temsilcileri 2 gün boyunca Konya’nın ve ülkenin turizm potansiyeli, altyapı ve şehir planlaması, tanıtım ve pazarlama gibi konuları ele alacak.

Programda konuşan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Turizm sektöründe neler yapılması gerektiğiyle ilgili çeşitli çalışmaları paydaş kurumlarla istişare ederek yürüttüklerini söyleyip çalıştayın Konya turizmi açısından nitelikli bir veri oluşturulması bakımından önemli olduğunun altını çizdi.

Konya Büyükşehir Belediyesine ve Üniversitemize teşekkür eden Çıpan, “Konya bu yıl kendisine yüklenen bu misyonu layıkıyla yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Şehrin Sahip Olduğu Zenginlikler Bütün İnsanlığa Tanıtılmalı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yaptığı konuşmasında Konya’nın bir açık hava müzesi konumunda, önemli ve tarihi bir şehir olduğunu belirterek, şehrin sahip olduğu bu zenginliklerin ortaya çıkarılması ve bütün insanlığa tanıtılması gerektiğini söyledi.

Konya’da her türlü turizm çeşidine ait imkân olduğunu dile getiren Akyürek, “İslam Dünyası Turizm Başkenti sıfatı Konya’dayken bu fırsattan istifade etmemiz gerekiyor. Bu sıfatı devraldığımız şehir Kudüs, devredeceğimiz şehir Medine, bu anlamda da çok önemli” dedi.

Yerel Yönetimlerin Yerel Değerler Üzerinden Dünyaya Söyleyeceği Çok Şey Var

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, her geçen gün yerel yönetimlerle birlikte yerel değerlerinde hak ettiği yere yükseldiğini belirterek bunun Türkiye’nin geleceğinin yerel değerler üzerine inşa edilmesi anlamı taşıdığını belirtti. Konya’nın 2016 İslam Turizm Başkenti seçilmesiyle tarihten almış olunan mirası yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak anlamında önem arz ettiğini kaydeden Şeker, “Bu vesileyle bu alandaki eksikliklerimizi de giderme imkânı bulacağız. İslam Dünyası kendi içinde dağınık vaziyette, umulur ki turizm gibi herkesin üzerinde anlaştığı bir alanda bir araya gelerek çözüm odaklı birliktelikler kurularak İslam kardeşliğinin de bir gereğini yerine getirmiş oluruz. Bu toplantıları insanlığın sorunlarına çözüm getirmesi anlamında önemsiyorum” dedi.

Yerel yönetimlerin yerel değerler üzerinden dünyaya söyleyeceği çok şey olduğunu ifade eden Şeker, Konya’nın bu anlamda zengin bir birikime sahip olduğunu kaydetti. Ülkemizin bu güne kadar getirdiği mirası koruyarak, gelecek nesillere aktarmanın da bilim insanlarının görevi olduğunu belirten Şeker, Üniversitelerin de bu anlamda çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi.

Tarihi mirası koruma konusunda hassasiyet gösterilmesi hususuna dikkat çeken Rektör Şeker, “Sahip olunan eserleri koruma, değerlendirme anlamında gösterilen bu çalışmalar çok önemli. Bu medeniyeti tanıtma çabası içerisindeyiz. Turizmi tarihimizle beraber nitelikli turizm kavramı içerisinde zengin bir kaynağa dönüştürmüş olacağız. Çalıştayın başarılı geçmesini dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir de, turizm sektörü adına düzenlenen çalıştayın önemli olduğunu belirterek, toplantıyı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemize teşekkür etti.

Üç gün sürecek Yerel Yönetimler ve Turizm Çalıştayından çıkan sonuçlar rapor haline getirilecek.

Paylaş
HABERLER