FACULTÉ DES SOINS INFIRMIERS
12.06.2024

TUBİTAK 2209-A Öğrenci Projesi Kapsamında Kan Şekeri Taraması

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem kapsamında kabul alan  "Riskinizi Bilin, Önleminizi Alın; Diyabet Tanısı Almamış Yetişkin Bireylerde Toplum Temelli Kan Şekeri Taraması ve Riskli Bireylerin Belirlenmesi" başlıklı proje, 2 Haziran 2024 tarihinde Konya Kule Site AVM’de gerçekleştirilmiştir. Danışmanlığını İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğr. Gör. Dr. Ayşe UÇAR’ın yaptığı çalışmaya Araştırmacı olarak NEÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Lütfü SERTDEMİR destek olmuştur. Yürütücülüğünü Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Buse KOÇ’un yaptığı çalışmada öğrenci Şeymanur ALTINOK araştırmacı olarak yer almıştır.
Saat 10.00-22.00 arasında gerçekleştirilen çalışma, AVM’ye gelen bireyler tarafından oldukça ilgi görmüş ve 477 katılımcı ile tamamlanmıştır. Ölçüm sonrası yapılan bilgilendirmelerin yararlı olduğu noktasında güzel geri dönüşler olmuştur.

Hemşirelik Fakültesi
İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı