FACULTÉ DE DROIT
31.01.2024

Lisansüstü Öğrencilerin Azami Süreleri Hakkında Duyuru

2023-2024 Güz Yarıyılı AZAMİ SÜRELER Hakkında Önemli Duyuru (Öğrencilerin Dikkatine)

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 4 üncü maddesinin (s)  bendinde "Yarıyıl sonu: Güz ve bahar yarıyıllarından oluşan, her akademik yıl için Senato tarafından belirlenen ve onaylanan akademik takvimde bütünleme notlarının sisteme son giriş tarihini"  olarak belirtilmektedir. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Güz Yarıyılı azami sürelerle ilgili bilgilendirme aşağıda belirtilmiştir.

Öğrenciler https://obs.erbakan.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx giriş yaparak sol taraftaki Genel İşlemler - Genel Bilgiler kısmından Yeni Kanuna göre yazan bölümde dönem sayısını görebilirsiniz.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Güz Yarıyılı Azami Süreler Hakkında Bilgilendirme
2023-2024 Eğitim ve Öğretim Güz Yarıyılında

Enstitüye Evrakları Son Teslim Etme Süreleri
1-Tezli Yüksek Lisans programı öğrencileri
  • 4. Dönemde olup dersler ve semineri tamamlama
  • 07 Şubat 2024 tarihine kadar tamamlanmadığında kaydı silinecektir.
  • 4. Dönemde olup ders ve semineri tamamlayıp, Tez Önerisi Formu ve eklerini eksiksiz teslim etmesi
  • 07 Şubat 2024 tarihine kadar evrakları teslim edip ilk yönetim kurulunda tez önerisinin uygun görülmesi gerekmektedir. Aksi halde kaydı silinecektir.

• 6. Döneminde olan Tez Savunma Talep Formu ve eklerini eksiksiz teslim etmesi
  • 17 Ocak 2024 tarihine kadar Tez Savunma Sınav Talep Formu ve eklerini eksiksiz teslim etmesi en geç savunma tarihi olarak 7 Şubat 2024 tarihini aşmaması gerekmektedir. Aksi halde kaydı silinecektir.

• 6. Döneminde olan Tez Savunma Tutanak Formunu ve eklerini eksiksiz teslim etmesi
  • 07 Şubat 2024 tarihine kadar Tez Savunma Sınavına girip 09 Şubat 2024 tarihine kadar tez savunma tutanak formunu eksiksiz teslim etmesi gerekmektedir. Aksi halde kaydı silinecektir.

2- Doktora programı öğrencileri

• 4. Dönemde olup dersler ve semineri tamamlama
  • 5. Dönemi
  • 5. Döneminde olup, Ekim - Kasım 2023 aylarında Doktora Yeterlik Sınavına girmeyen öğrencinin kaydı silinecektir.

• 6. Dönemi
  • Mart - Nisan 2023 aylarında Doktora Yeterlik Sınavına girip başarısız olan 6. Döneminde Ekim - Kasım 2023 aylarında Doktora Yeterlik Sınavına girmeyen veya girip başarısız olan öğrencinin kaydı silinecektir.

• Öğrencinin tez izleme komitesine sunduğu rapor, komite tarafından başarılı veya başarısız olarak belirlenir. Belirtilen süreler içerisinde raporunu hazırlayıp tez izleme komitesi üyeleri huzurunda sunmayan öğrenci başarısız sayılır. Üst üste 2 dönem veya aralıklı olarak toplamda 3 dönem başarısız olan

• 29 Aralık 2023 tarihine kadar tamamlanmadığında kaydı silinecektir.

• 12. Döneminde olan Tez Savunma Talep Formu ve eklerini eksiksiz teslim etmesi

• 12. Döneminde olan Tez Savunma Tutanak Formunu ve eklerini eksiksiz teslim etmesi

• Yeterlikten başarılı olmuş ancak 6 Ay sonra Tez Konusu Önerisi Savunmasına girmeyen

3- Tezsiz Yüksek Lisans programı öğrencileri

• Tezsiz YL. (3. Dönemi)
  • 07 Şubat 2024 tarihine kadar tamamlanmadığında kaydı silinecektir.

4- Diğer öğrencilerinden

• Bilimsel Hazırlık programından başarısız olanlar
  • 07 Şubat 2024 tarihine kadar tamamlanmadığında kaydı silinecektir.
  • Yabancı Uyruklu olarak yerleşen, TÖMER eğitimine alınan ve 1 yılın sonunda Türkçe Yeterlik belgesini Enstitüye teslim etmeyenler
  • 07 Şubat 2024 tarihine kadar tamamlanmadığında kaydı silinecektir.
  • 7417 sayılı Af Kanunu ile Enstitümüze kayıt yaptırıp verilen sürelerde işlemlerini tamamlamayanlar