FACULTÉ DE THÉOLOGIE AHMET KELESOGLU
23.05.2024

Almanya’da İmam Olma İmkanı Hakkında Öğrencilerimiz Bilgilendirildi

DİTİB-Akademi tarafından gerçekleştirilecek olan 2025 yılı DİTİB İmam Eğitim Programı hakkında fakültemiz öğrencilerine yönelik olarak bilgilendirme yapıldı.
Bugün 858 cami derneğiyle Almanya'da en büyük İslami dini cemaat konumunda olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Almanya'daki imam ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanan eğitimde, Türkiye'den mezun ilahiyatçıların özel bir vize programıyla Almanya'ya götürülerek 2 yıl sürecek bir eğitimin ardından DİTİB camilerinde istihdam imkanı sağlanacağı ifade edildi.
Konu hakkında öğrencilerimizi bilgilendiren DİTİB İmam Eğitim Programı sorumlusu Mustafa KADER, iki sene sürecek eğitimde sertifikalı Almanca dil eğitiminin (A1’den C1’e kadar) de verileceğini dile getirdi. Eğitim boyunca barınma ve burs imkanının olduğu programa bu yıl 75 adayın seçileceği ifade edildi.