FACULTÉ DE THÉOLOGIE AHMET KELESOGLU
12.06.2024

10. Arapça Hazırlık Sınıfı Yıl Sonu Etkinliği

Fakültemiz öğretim elemanları Öğr. Gör. Abdülcelil el-Abbas,  Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Afifi, Öğr. Gör. Abdurrahman Özer ve Arş. Gör. Furkan Yağcı tarafından organize edilen "10. Arapça Hazırlık Sınıfı Yıl Sonu Etkinliği", 10 Haziran 2024 tarihinde öğrenci ve velilerimizin yoğun katılımıyla büyük bir coşku içinde gerçekleşti.

Program, Kur’ân-ı Kerîm tilâveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarını Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Kamil Güneş ve Arapça Hazırlık Sınıfı Koordinatörü Prof. Dr. Muhammet Vehbi Dereli yaptı. Her iki konuşmacı da Arapça hazırlık sınıfının önemine vurgu yaparak, bu etkinliklerin öğrencilerin dil becerilerini geliştirmedeki rolünü belirtti.

Etkinlik boyunca, öğrencilerimizin hazırladığı müzik dinletileri, tiyatro gösterileri, şiir dinletisi ve bilgi yarışması büyük ilgi gördü. Misafirler, öğrencilerimizin yeteneklerini sergiledikleri bu etkinliklerde keyifli anlar yaşadılar.

Filistinli Kardeşlerimiz Unutulmadı
Programın özel anlarından biri de Filistin’e yönelik dayanışma ve destek mesajlarının paylaşıldığı bölümdü. Etkinlik sırasında Filistin'deki kardeşlerimize yönelik duyarlılığı artırmak amacıyla çeşitli konuşmalar ve sunumlar gerçekleştirildi.

Ödüller ve Takdirler
Programın sonunda, bilgi yarışmasında başarılı olan öğrencilerimize ödüller takdim edildi. Ayrıca, yıl boyunca en yüksek ortalamaya sahip olan öğrencimiz Nefise Duran, Dekanımız Prof. Dr. Kamil Güneş tarafından gram altın ile ödüllendirildi. En az devamsızlık yapan öğrencilerimize de değerli hediyeler verildi.
Ayrıca, Arapça Hazırlık Sınıfı Programı'nın en başarılı 10 öğrencisi, yıl sonu ortalamalarına göre tam ve yarı burslu olarak yaz tatilinde Ürdün’e gönderilecekler. Bu ödülle öğrencilerimize dil gelişimlerini sürdürmeleri ve kültürel deneyim kazanmaları için bir fırsat sunulmuştur.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza, katılımlarıyla programımıza değer katan öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.