Meram Meslek Yüksekokulu
28.05.2024

Özel Güvenlik Öğrencilerine Uygulamalı Silah Eğitimi

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü personeli, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencilerine yönelik uygulamalı silah farkındalık  eğitimi düzenledi. Eğitim, Konya Emniyet Müdürlüğü Kayacık Emniyet Atış Poligonu tesislerinde gerçekleştirildi.
Eğitim programı, Öğretim Görevlisi Murat Çalış ve Öğretim Görevlisi Ali Giray'ın danışmanlığında yürütüldü. Program süresince öğrencilere silah kullanımı ve güvenliği konusunda teorik bilgiler verilirken, uygulamalı eğitimlerle de bilgiler pekiştirildi.
Eğitimin sonunda, uzman eğiticiler tarafından atış sınavı yapıldı. Öğrenciler, sınavda öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme fırsatı buldular ve güvenli silah kullanımı konusundaki yetkinliklerini sergilediler.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eğitimlerin öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmak ve sahada daha güvenli ve etkili bir şekilde görev yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Bu kapsamda düzenlenen eğitimlerin, öğrencilerin meslek hayatlarına hazırlanmalarında önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Eğitim programına katılan öğrenciler, aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür eğitimlerin sık sık tekrarlanmasını talep ettiler.