INSTITUT DES SCIENCES DE LA SANTÉ
25.01.2024

Engelli Toplantısı

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Prof.Dr.Hasibe VURAL tarafından personelimize konunun önemine dönük Engelli Öğrenci Birim koordinatörlüğü ile eş güdüm halinde  üniversitemizde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin günlük, akademik, sosyal yaşamlarını kısıtlayıcı engelleri ortadan kaldırmaya dönük; erişilebilir mekan, eğitim ve sosyo-kültürel etkinlikler sunarak, onların akademik eğitim ve bağımsız yaşam becerilerini geliştirmeyi benimsemiştir. Üniversitemizde öğrenim görmekte olan tüm engelli öğrenciler için erişilebilir bir akademik çevrenin oluşturulması için gerekli çabayı göstererek, etkin katılım, kısıtlayıcı fiziki ortam, eğitim ve sosyo-kültürel etkinliklere dönük engelleri ortadan kaldırmayı, engelli öğrencilerin yeteneklerini, yeterliklerini, performanslarını üst düzeyde sergilemelerine dönük çalışmalar yapmak.
            Enstitüsü Müdürümüz Prof.Dr. Hasibe VURAL tarafından akademik ve idari personelimize yönelik engellilik konusunun önemli ve hassas bir konu olduğu başta personelimiz olmak üzere bu hususta farkındalık oluşturmak gerektiği, bu sebeple enstitü bünyesinde çeşitli toplantılar yapılmış, konu hakkında personelin daha duyarlı olması gerektiği ifade edilmiştir.