Sağlık, Kültür Ve Spor Daire Başkanlığı

Hakkında

  Üniversitemiz 21 Temmuz 2010 tarih ve 27648 sayılı Resmî Gazete ile kurulmuş olup; buna bağlı olarak Başkanlığımız 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 51/a maddesine göre kurulmuştur.

  Daire Başkanlığımız; Üniversitemizde hizmet verdiği kesimin bütün öğrencilerin sosyal, kültürel danışma ve rehberlik ile spor ihtiyaçlarını karşılayan bir hizmet birimi ve aynı zamanda eğitim-öğretimin desteklenmesi amacıyla bu alanda uygulama ve araştırmaların yapıldığı bir uygulama dairesidir. 

  Üniversitemiz öğrenci ve personeline yönelik hizmetlerin, daha verimli hale dönüştürülebilmesi için, gelecek yıllarda ulaşmak istenen amaçların ve yapılması düşünülen faaliyetlerin bir plan ve program çerçevesinde gerçekleştirilebilmesine yönelik çalışmalar yapılmaya devam etmektedir. 

 
  Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 46’ncı ve 47’nci maddeleri, 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 32’nci maddesi ile 03.02.1984 tarih ve 18311 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumları Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde; ders dışı zamanlarını sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle değerlendirebilmek ve geliştirebilmek amacıyla gerekli alt yapıyı hazırlamak, sunulan hizmetlerle öğrencilerimizin, personelimizin ve hizmet alanlarımızın memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmaktır.

Buna göre;
-Personel ve öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre kültür ve spor alanlarında çalışmalar ve gösteriler düzenlenmesi,
-Öğrenciler ile personelin beslenme hizmetlerinin karşılanması,
-Personel ve öğrencilere yönelik geziler düzenlenmesi ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması işlemlerini yürütmek.
-Bütün bu hizmetlerin görülmesi için gerekli olan yerlerde yemekhaneleri açar, toplantı, sinema ve tiyatro salonları, spor salon ve sahaları, kamp yerleri sağlar. Bu amaca yönelik olarak üniversitenin diğer birimleri ve üniversite dışındaki kuruluşlarla iş birliği içinde çalışır.