Sağlık ve sağlık ile ilişkili hizmetler değişim ve gelişime en açık toplumsal hizmet alanı olmaktadır. Ayrıca yirmi birinci yüzyılda yaşanan politik ve teknolojik gelişmeler ve bu değişimlerin yol açacağı düşünülen teknolojiye dayalı sağlık sistemi öngörüleri bu alanın etkin yönetimini gerekli kılmaktadır. Bununla birlikte sağlığın doğrudan insana temas eden, insan ile etkileşime dayanan ve insan hayatına hizmet eden bir alan olması bu gerekliliği bir zorunluluk haline dönüştürmektedir. Bu bağlamda, artan rekabet koşulları da göz önüne alındığında sağlık işletmeleri kesintisiz bir hizmet sunabilmek ve varlıklarını devam ettirebilmek için tıp/sağlık alanındaki gelişmeleri yakından izlemek, işletmecilik alanındaki gelişmeleri de takip etmek ve kuruluşlarında uygulamak durumundadır. Çeşitli faktörlerin yol açtığı bu nedenlerden ötürü sağlık işletmeleri profesyonel yöneticilik eğitimi almış sağlık yöneticileri istihdam etmektedir. Profesyonel sağlık yöneticisi, sağlıkla ilgili her alanda çalışmaların planlanması ve bir koordinasyon içerisinde yürütülmesinden sorumlu olarak sağlık işletmesi birimleri için gerekli personel, araç ve gereç sağlanması, bütçe hazırlanması, finansmanın yönetilmesi, politika geliştirilmesi veya sosyal sorumluluk uygulamalarının yürütülmesi gibi çeşitli faaliyet alanlarında çalışmaktadır. Bu noktalar açısından küresel boyutta hizmet sektörü için önem kazanan “Sağlık Yönetimi” ülkemizde de geleceğin meslekleri arasında yer almaktadır.
Bu düşüncelerden hareketle Sağlık Yönetimi Bölümümüz, Yükseköğretim Kurumu’nun 14.12.2012 tarih ve 54412 sayılı yazısı ile Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Ancak Fakültemizin adı 20.06.2021 tarihli ve 4180 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmiştir. Sağlık Yönetimi Bölümü olarak altı öğretim üyesi ve iki araştırma görevlisinden oluşan akademik kadromuzla eğitim-öğretim ve akademik faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Eşit ağırlık puan türüyle öğrenci kabul eden Bölümümüz, 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi döneminde öğrenci kabulüne başlamıştır. Bölümde eğitim-öğretim süresi dört yıla yayılmış sekiz akademik yarıyıldan oluşmaktadır ve toplam “240 AKTS” ders almak gereklidir. Bölümümüz ders müfredatında işletmecilik ve yönetim alanları ile ilgili işletme, yönetim, muhasebe, ekonomi, hukuk ve bilgi yönetimi gibi dersler ile birlikte sağlık hizmetleri alanına özel olarak sağlık hizmetleri yönetimi, sağlık ekonomisi, sağlık politikaları, sağlık bilişimi, sağlık işletmelerinde kalite yönetimi ve akreditasyon, epidemiyoloji, tıbbi terminoloji, sağlık işletmelerinde halkla ilişkiler, biyoistatistik, tıbbi terminoloji, sağlık işletmelerinde insan kaynakları yönetimi, yönetim muhasebesi, hasta ve çalışan güvenliği, sağlık işletmelerinde pazarlama ve hasta hakları gibi dersler verilmektedir. Öğrencilerimiz dördüncü sınıfın ikinci döneminde haftada dört gün özel veya kamu çeşitli sağlık kurumlarında işletmede mesleki eğitim almaktadır. Bu eğitimlerin tamamını alıp başarıyla tamamlayan öğrencilerimize “Sağlık Yöneticisi” unvanı verilmektedir.
Sağlık yönetimi son derece geniş kapsamlı istihdam alanı çeşitliliğine sahiptir. Sağlık Yöneticisi unvanlı mezunlarımız Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatları, kamu ve özel sağlık kurumları, Sosyal Güvenlik Kurumu, değişik düzeylerde sağlık hizmeti yürüten özel ve gönüllü kuruluşlar, üniversitelerin benzer eğitim veren bölümleri ile programlarında sağlık yönetimi dersi olan bölümleri, basın ve yayın kurumlarının sağlıkla ilgili birimleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, ilaç ve tıbbi sarf malzeme şirketleri ve sigorta şirketleri gibi kurumlarda çalışma olanaklarına sahip olmaktadır.