INSTITUT DES SCIENCES SOCIALES
01.08.2024

2024-2025 Güz Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Programından Tezli Yüksek Lisans Programına Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Yatay geçiş başvurusu sonucunda "Başarılı" olan öğrencilerin Tezsiz Yüksek Lisans Programından Tezli Yüksek Lisans Programına geçiş kayıtları Enstitümüz tarafından otomatik yapılacaktır.

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim Süreci Uygulama Esasları'nın
5. Maddesinin 1. fıkrasının e bendinde "
Yatay geçişle bir programa kaydolan öğrencinin azami süresi daha önce kayıtlı olduğu programda geçirdiği süreler dikkate alınarak hesaplanır." denilmektedir. İlgili öğrencilerimiz Tezsiz Yüksek Lisans programında 2 dönem geçirdiklerinden 2024-2025 Eğitim ve Öğretim güz yarıyılı itibariyle Tezli Yüksek Lisans programına 3. Dönemden başlayacaklardır.

5. Maddesinin 1. fıkrasının h bendinin b alt bendinde "Tezli yüksek lisansa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin tezsiz yüksek lisans programında aldıkları dersler, bilim/anabilim/anasanat dalı başkanlığı tarafından Lisansüstü Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi hükümlerine göre yapılarak enstitü yönetim kurulunca karara bağlanır. Geçiş yapan öğrenciler daha önce alıp almadığına bakılmaksızın Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü iş birliği ile yürütülen Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği ortak dersini almak zorundadır. Gerekli görülürse öğrencilere fazladan ders aldırılabilir." denilmektedir.

Yukarıdaki Lisansüstü Eğitim-Öğretim Süreci Uygulama Esasları çerçevesinde işlemler Enstitümüz tarafından yapılacaktır.

 
Bölüm / Program
MANEVİ DANIŞMANLIK VE REHBERLİK (DİSİPLİNLERARASI) (YL) (TEZLİ) (İÖ)  
HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK (YL) (TEZLİ)
TÜRK MÜZİĞİ (YL) (TEZLİ)
YÖNETİM VE ORGANİZASYON (YL) (TEZLİ)