FACULTÉ DES HUMAINES ET SOCIALES
08.03.2019

SOSYAL ve BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİNDEN BİR İLK: ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI ("Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir?" )

  

 

      Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesinde lisans öğrencilerine yönelik başlatılan çalıştayların ilki Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Zühal Güven’in moderatörlüğünde “Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir” ile başladı.

       Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi (SBBF) tarafından yıl içinde gerçekleştirilecek olan öğrenci çalıştayları dizisinin birincisinde konu yabancı dil öğretimi oldu.  Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde eğitim gören lisans öğrencilerinin akademik ve entelektüel gelişimine bilimsel toplantılar aracılığıyla katkıda bulunmayı amaçlayan çalıştaya farklı bölümlerden öğrenciler katıldı. Farklı disiplinleri bir araya getirmek, öğrencilerin değişik bölümlerden hocaların moderatörlüğünde belli bir konuda derinlemesine tartışma ortamı yaratmak için hayata geçirilen çalıştaylarda akademik gelişime katkı amaçlanıyor. Belirli konu  ve sorunlara ilişkin farkındalık oluşturmak, öğrencilerin konu ve sorunlar hakkında çözüm önerilerini sunmalarına fırsat vermek amacıyla yürütülen çalışmalarda yüksek lisans ve doktora boyutuna yönelik aşinalık yaratmak da hedefleniyor.

        Bu çalıştaylar vesilesiyle farklı disiplinlerden öğretim elemanlarının ve öğrencilerin eğitim süreçlerine dahil edilmesi ve Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi öğrencilerin de çalışmalara katkı vermesi bekleniyor. Yakın tarihte planlanan çalıştaylar ise 15 Mart 2019 tarihinde Arş. Gör.  Ruhi Can ALKIN’ın moderatörlük yapacağı “Dünya’da ve Türkiye’de Uluslararası Öğrenci Olmak”, 22 Mart 2019 tarihinde Prof.Dr. Mahmut Hakkı AKIN moderatörlüğünde “Sosyal Bilim Nedir” ve 29 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Medya ve Toplum” çalıştayının moderatörlüğünü ise Doç.Dr. Yasin BULDUKLU yapacak.