FACULTÉ DE TOURISME
Birim Menü
ÇEVREYE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR
Üniversitemiz ve TÜBİTAK işbirliği ile organize edilen 'Medeniyet ve Hoşgörü Başkenti Konya'da Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi' projesinin açılış töreni Dedeman Otel'de yapıldı.
Toplantıya üniversitemiz Rektörü Muzaffer Şeker, Turizm Rehberliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç, eğitmenler ve çevre dostları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Turizm Rehberliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Dinç, "Yaşayacak başka bir gezegenimiz yani evimiz olmadığına göre bu evimizi korumalı ve kollamalıyız hepimiz aynı gemideyiz ve maalesef gemimiz sürekli su almakta, dolayısıyla insanlığın doğa için bir şeyler yapma vakti geldi de geçiyor bile. Bize emanet edilen bu coğrafya ile bir ömür geçirmek zorundayız. Bu açıdan sorumluluğumuz çok fazla. İşte biz de bu bilinçle, bu projeyi hazırlamaya karar verdik. Toplam 59 kişilik ekibimiz Konya ilimizin coğrafi, tarihi, kültürel ve ekolojik özelliklerini, akşamları teorik dersler gündüzleri ise arazi çalışmaları şeklinde yerinde gerçekleştirecektir” dedi.
MEDENİYETLER YAPMIŞ OLDUKLARI HİZMETLERLE ANILIRLAR
Daha sonra kürsüye gelen Rektörümüz şunları söyledi; “Bu toplantı bizim hayatımızın geçtiği evimiz diye tanımladığımız dünyamızın geleceğinin, bizden sonraki nesillerinde bizim kendilerine miras bırakacağımız bu dünyada nasıl yaşayacağının, hangi şartlarda hayatlarını sürdüreceklerinin anlatılacağı yaşlı dünyayı gelecek kuşaklara nasıl daha güzel bırakabileceğimizin konuşulacağı bir toplantı olacaktır. Bunun için ekolojiyi doğayı eğitimi bir araya getirip bundan gelecek kuşaklar için güzellikler oluşturmak istiyoruz. Medeniyetler elbette yapmış oldukları iyi hizmetlerle anılırlar. Ama medeniyetin şekillenmesinde görülmeyen ve biz tarafından eleştirilmeyen başka bir boyut vardır ki o da her medeniyetin bencilce kullandığı, tükettiği kaynaklar üzerinde bıraktığı hasarlardır. Her bir medeniyet iyi amaçla olsa da doğaya belirgin zararlar vermiştir. Refahı sağlamak, yaşam kalitesini artırmak, tüketime yönelik işler yapmak, insanlara çok şeyler satmak için doğa kullanılmıştır. Bizim hakkımız olduğu gibi bizden sonrakilerinden bu dünyada yaşamaya hakkı var düşüncesi yeniden ön plana çıkarmalıyız. Doğayı korumu bilincini yerleştirme ve gelecek kuşaklara aktarma adına bu tür etkinliklerin yaygınlaşmasını temenni ediyorum.”
10 gün sürecek olan eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara “Doğa Eğitimi Sertifikası” verilecek ve proje sonunda elde edilen tüm veriler 'Konya doğa eğitimi' kitabı olarak basılacak.