FACULTÉ DES SCIENCES APPLIQUÉES
10.02.2021

Zorunlu İş Başı Eğitimi Dersi İle İlgili Duyuru

ZORUNLU İŞ BAŞI EĞİTİM DERSİNİ YÜZ YÜZE / UZAKTAN ÇALIŞMA YÖNTEMİ (ONLİNE) VEYA ÖDEV-PROJE OLARAK YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
 
2020 -2021 bahar döneminde Zorunlu İş Başı Eğitim Dersini yüz yüze / uzaktan çalışma yöntemi (online) ile yapmak isteyen öğrencilerimiz, kurum, kuruluş ve bölümler tarafından kabul edilen firmalardan COVİD-19’a yönelik olarak koruyucu önlemlerin alındığını bildiren belgeleri Dekanlığımıza göndermeleri halinde ilgili yerlerde Zorunlu İş Başı Eğitimini yapabileceklerdir. (Belgeler Ek’te sunulmuştur.)
Buna göre Zorunlu İş Başı Eğitiminin yapılacağı işyerlerinden bu durumu belgeleyen imzalı ve kaşeli belge ve diğer evraklar ile birlikte başvuruda bulunabileceklerdir. İlgili belgede (Ek’teki dilekçe), “Bu iş yerinde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun hükümlerine göre COVİD-19’a yönelik olarak gerekli risk değerlendirmeleri yapılmıştır. Bu çerçevede, Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın önerileri göz önünde bulundurularak, iş yerinde sağlık ve güvenlik tedbirleri açısından gereken önlemler alınmıştır.” ifadesi yer almalıdır.
Zorunlu İş Başı Eğitimi Dersi’ni ödev-proje yoluyla yapmak isteyen öğrenciler ise Ek’te belirtilen dilekçe ile Fakültemiz Öğrenci İşleri’ne başvuracaklardır. Ödev-proje konuları daha sonra Zorunlu İş Başı Eğitimi Dersi Öğretim Elemanları tarafından öğrencilere bildirilecektir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  • Ek’te belirtilen dilekçelerin eksiksiz doldurulması ve imzalanması gerekmektedir. Öğrenci başvuru tarihlerinde (02-17 Şubat) Ek’te bulunan dilekçelerin eksiksiz ve imzalı halini taratıp e-posta ile veya şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Belgelerin ıslak imzalı halinin 22 Şubat 2021 tarihine kadar Fakültemize teslim edilmesi gerekmektedir. Kargo da oluşabilecek aksaklıklardan Fakültemiz sorumlu değildir.
  • Sigorta girişlerinin yapılması için belirtilen tarihler geçirilmemelidir. Girişi yapılamayan öğrenciler dersi alamayacaktır.
  • Zorunlu İş Başı Eğitimi Dersini ödev-proje yoluyla yapmak isteyen öğrencilerimiz içinde aynı tarihler geçerlidir. Tüm belgeler Ek’te mevcuttur.
  • Tüm belgelerin eksiksiz doldurulması, Firma yetkilisi kaşe ve imzaları, öğrenci imzaları tam olması gerekmektedir.

 
Başvuru tarihleri:
Öğrenci Başvuru (Elden veya e-posta yoluyla): 2-17 Şubat 2021
Belgelerin ıslak imzalı olarak son teslim tarihi (Şahsen veya Kargo ile):22 Şubat 2021
E-posta adresi: [email protected]
Fakülte adresi: Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mh. Demeç. Sk. No:42/3  Meram /KONYA
 
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanlığı



Ekler:

Ek-1 Kurum -Kuruluş -Firma Dilekçesi
Ek-2 Öğrenci Başvuru Dilekçesi (Yüz yüze veya Online)
Ek-3- Öğrenci Başvuru Dilekçesi (Ödev-Proje hazırlama)
Ek-4 İşyeri Staj Bilgi ve Bölüm Onay Formu
Ek-5 Staj Ücretleri İşsizlik Katkı Bilgi Formu
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Zorunlu İş Başı Eğitimi Yönergesi