FACULTÉ DES SCIENCES APPLIQUÉES
28.05.2018

Sosyal Sorumluluğun Öncüsü Nurten Öztürk Fakültemizde

Türkiye’de ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ konusunda öncü kimliğiyle tanınan ve ‘OPET Bilinçli Toplum Projeleri’nin lideri OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Fakültemizde “Sosyal Sorumluluk’’ konulu bir konferans verdi.

Fakültemiz Genç Yöneticiler ve Bilişim Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken, öğretim üye ve elemanları ile öğrencilerimiz katıldı. Konferansta Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğr.Gör.Ebru Özer Topaloğlu, Öğr. Gör. Nezahat Koçyiğit ile beraber hazırladıkları “Türkiye’deki Sosyal Girişimcilik: Bir Örnek Olay Çalışması” isimli bildirisi hakkında bilgi vererek çalışmalarında Nurten Öztürk’ün sosyal girişimci özelliklerini işlediklerini belirtti. Konferansta açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu, toplumsal ve sosyal sorumluluk alanında ülkemizin önemli isminin öğrencilerimiz için önemli bir fırsat olduğunu dile getirerek, toplumsal kalkınma için önemli projelere imza atan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’e çalışmaları ve Üniversitemize teşriflerinden dolayı teşekkür ve tebriklerini iletti.

Öğrencilere hayat üniversitesi hakkında önerilerde bulunan Nurten Öztürk, hayalleri fikre dönüştürmenin önemine değinerek daima düzenli ve planlı çalışmalarını tavsiye etti.Kendi hayatından kesitler sunan Nurten Öztürk, öğretmenlikten ticari hayata geçiş sürecini, öğretmenliğin ve  ailenin önemini anlattı.

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, “Her şeyden önce bu ülkenin ve insanının en iyiyi hak ettiğine inanıyorum ve bir birey olarak ülkeme, insanımıza emek verenlere, bize değer verenlere karşı görev ve sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum. Ticari faaliyet gösteren bir şirket olmamıza rağmen içinde bulunduğum hiçbir işte ticari düşünmedim. İmza attığım tüm sosyal sorumluluk projeleri toplumu kucaklayan, ihtiyaçların çözümüne yönelik, insanların yaşamını kolaylaştıran hem geçmişe, hem şu ana hem de geleceğe yönelik projeler oldu.”dedi.Sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi veren Nurten Öztürk şunları söyledi: “‘Trafik Dedektifleri Projesi’ ile Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 2 milyon 500 bini aşkın öğrenciyi ‘trafik güvenliği’ konusunda eğittik ve aileleriyle birlikte trafik bilinci aşıladık. Bu yıl projemizi genişleterek, kazalara karşı emniyet kemerinin önemini hatırlatmak için “Yaşam Kemeri” projemizi başlattık. Hedefimiz, bugün yüzde 47 olan kemer kullanma oranını, bir yıl içinde yüzde 70’lere çıkarılabilmek. 16 yıldır yürüttüğümüz ‘Temiz Tuvalet Kampanyası’ ile Türkiye’de hijyen bilincini yerleştirmek için çalıştık. Kendi istasyonlarımızdan başlayarak, tuvalet temizliği ve hijyenini yaygınlaştırdık ve kalıcı hale getirmeyi başardık. ‘Tarihe Saygı Projesi’ ile Gelibolu Yarımadası’nın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için, bölgeye yarışır bir düzenleme yaptık. Bilinçli toplum yaratma hedefiyle, Anadolu’daki köylerin kendi kendine yetmesi, tarihi, coğrafi ve kültürel potansiyelinin değerlendirilmesi, eğitim düzeyinin yükseltilmesi ve çevre bilincinin gelişmesi için ‘Örnek Köy’ler oluşturduk. ‘Yeşil Yol Projesi’ ile de istasyon giriş ve çıkışlarında, bulvarlarda, karayolları üzerinde yaklaşık 700 bin adet bitki dikimi yaparak; istasyonlarımızı ve çevresini, şehir merkezlerindeki park ve bulvarları yeşillendirdik, OPET ormanları kurduk. Ülkem için herşeyi yaparız.”

Konferans sonrası Nurten Öztürk’e günün anısına hediyeleri NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Önder Kutlu, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken, UBF Dekan Yardımcısı ve Genç Yöneticiler ve Bilişim Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Resul Öztürk ve Topluluk öğrencileri tarafından sunuldu.