Press and Public Relations Counsel
26.05.2023

Üniversitemizde Düzenlenen Etkinlikle “Türk Mutfağı Haftası”na Dikkat Çekildi

 

Üniversitemiz Meram Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından “Türk Mutfağı Haftası”na dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Üniversitemiz Meram Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Evren Nas, “Bizim ürünlerimizin birçoğu dünya mutfağında şuan parmakla gösterilen ürünlerin temelini oluşturuyor. Öğrencilerimizi de bu bilinçle yetiştiriyoruz” dedi.



Leziz Türk yemeklerinin yapım ve sunum süreçleri hakkında tecrübe kazandıklarını belirten Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerimiz de; üniversitede öğrendikleriyle birlikte kendilerini geliştirerek ileride hem Türkiye’de hem de yurtdışında ‘Türk Mutfağı’nı temsil etmek için gayret göstereceklerini ifade etti.



Özenle hazırlanan lezzetler etkinlik sonunda görücüye çıktı. Türk Mutfağı Haftası kapsamında genç aşçı adayları tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli yiyecekler, üniversitedeki arkadaşlarının yanı sıra idari ve akademik personele ikram edildi.

TRT Haber’e, Özgür Karaçal ve Hasan Muhammed Ağalar’a teşekkür ederiz.