Press and Public Relations Counsel
13.10.2023

Üniversitemiz, Dev Kongreye Ev Sahipliği Yapıyor

 

6. Uluslararası 16. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kahraman:

“Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi, Türkiye’de en fazla hasta ile ilgilenen üçüncü büyük üniversite hastanesi.

Üniversitemiz Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Durmuşoğlu Saltalı:

“Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasında Sağlık Yönetimi’nin payı büyük”



Dünya’da ve Türkiye’de ‘Sağlık Yönetimi’ alanında ortaya çıkan gelişmeleri ve sorunları bilimsel bir bakış açısıyla ele almak, değerlendirmek ve çözüm önerileri getirebilmek amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi’nin bu yılki ev sahipliğini Üniversitemiz yaptı. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda 12-13-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen kongreye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kahraman, Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü, Azerbaycan Kamu Hastaneleri Tabib Başkan Yardımcısı Araz Nesirov, Üniversitemiz Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Durmuşoğlu Saltalı ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.



"Cumhuriyetin 100. Yılında Sağlık Yönetimi ve Geleceği" ana temasıyla gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Saltalı, “Yakın zamanda yaşadığımız Kovid-19 küresel sağlık süreci bizlere sağlığın kıymetini bir kez daha hatırlattı. Sağlık hizmetlerinde, hizmeti sunan grubun yoğun çalışma saatleri ve hizmeti alan grubun sağlık durumlarından kaynaklı hassasiyetlerinden ötürü her iki tarafı da memnun edecek bir sistemin kurgulanması kalite açısından hayati öneme sahiptir. Bu hassas dengede sağlık hizmetlerinin etkili sunumu için önemli faktörlerden birisi de ekip çalışmasıdır. Ekip çalışmasında başarının sağlanması açısından Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının da sağlık ekibi içerisinde yer alması çok önemli. Bu nedenle Sağlık Yönetimi alanında düzenlenen bilimsel etkinlikler her zaman dikkat çeken ve ilginin yoğun olduğu etkinliklerdir. Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi de Türkiye’deki bütün hastanelerin Sağlık Yönetimi Bölümü akademisyenlerini bir araya getiren, saha çalışanlarını ve sağlıkta karar vericileri de ortak paydada buluşturan saygın bir bilimsel etkinliktir. Bu yıl da 6. Uluslararası 16. Ulusal Sağlık ve Hastanesi İdaresi Kongresi’ne Üniversitemiz Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.



Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi birçok ilke imza attı
6. Uluslararası 16. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kahraman ise, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi, Türkiye’de en fazla hasta ile ilgilenen üçüncü büyük üniversite hastanesi. Birçok ilke imza atan, hem akademi hem de hastane yönetimi boyutunda ciddi çalışmalar yapan bir üniversite hastanesi. Bunu da özellikle hastane kalite yönetimimize baktığımızda memnuniyet anketlerinden anlayabiliyoruz. Bu kongrenin bizim ev sahipliğimizde olması bizim açımızdan hem tecrübeleri paylaşma hem de tecrübelerden faydalanmak için önemli. Genel Müdür Dr. M. Mahir Ülgü’nün de burada olması çok önemli. Çünkü Türkiye özellikle Kovid-19 döneminde Sağlık Bakanlığı’mızın insanüstü çalışmalarıyla müthiş bir yönetim sergiledi. Bu da bir sağlık yönetimi. Gerçekten genel müdürlük nezdinde kıymetli bakanımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.



‘Sağlık denilince akan sular durur’
‘Sağlık denilince akan sular durur’ ifadelerini kullanarak sözlerine başlayan Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü de, “Konu sağlık olduğu zaman hepimiz bir çatı altında hemen toplanıyoruz. Şuanda binlerce meslektaşımız, hocalarımız öğrencilerinin başında, binlerce sağlık yöneticisi hastane inşaatlarında ya da bir tıbbi malzeme tedariki için ter dökmekte. Binlerce meslektaşımız ameliyatta hastasının başında ameliyatını gerçekleştirmekte. Binlerce hemşiremiz, sağlık memurumuz, teknisyen ve teknikerlerimiz işlerinin başında. Onların işinin başında olmasını sağlayan bilgi birikim ve emek, buradan hocalarımızdan akıp giden emekler. Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü olarak bizler de bu sağlık ordumuza alet, edevat, araç, gereç sunmakla mükellefiz. Sağlık evrensel bir hak. Bunu söylemek kolay ama uygulamaya gelince bazı zorluklarla karşılaştığımız vakidir. İşte bu zorlukların çözüme ulaşması için arayışların olduğu etkinliklerden bir tanesi de bu kongredir. Onun için buradayız. Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne ve Konya’ya, bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ederim” şeklinde konuştu.



Türkiye’ye ve NEÜ’ye teşekkür
Tüm Azerbaycan sağlık çalışanlarının selamını getirdiğini ifade ederek sözlerine başlayan Azerbaycan Kamu Hastaneleri Tabib Başkan Yardımcısı Araz Nesirov ise şu şekilde konuştu: “Türkiye’nin sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir. Türkiye’nin politik anlamda çok büyük desteklerini görüyoruz. Politik destekle askeri anlamda Türkiye’nin başarılarının desteği ile çok büyük kederimiz olan Dağlık Karabağ’ı çözdük. Eğitim konusunda çok büyük açıklarımız vardı. 30 yıl içinde 100 binin üzerinde Azerbaycan öğrencisi Türkiye’den mezun oldu. Buradan Türkiye’deki tüm üniversitelerin hocalarına ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sağlık sektöründe de 5 yıldan fazla süredir reformlar yapıyoruz. Bu reformlarımızda Türkiye’den eğitim almış uzman doktorlarımızın çok büyük payı var. "6. Uluslararası 16. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi" bizim için çok önemli. Kongrede elde edeceğimiz bilgi ve birikimler reformlarımızda ülkemizin çok işine yarayacaktır. Bu nedenle bizleri davet ettiği için, bu fırsatı verdiği için Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne çok teşekkür ederiz.”