Press and Public Relations Counsel
06.03.2024

Üniversitemizden Dil Eğitimi Alanında Büyük Adım


Öğrencilerine eğitim-öğretim sürecinde ve sonrasında ihtiyaç duyacakları dil becerilerini kazandırmayı amaçlayan Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu, dil eğitimi alanında uluslararası tanınırlığa sahip, tarafsız ve bağımsız bir akreditasyon kuruluşu olan Evaluation and Accreditation of Quality Language Services (EAQUALS) akreditasyon sürecine başladı.



Macmillan Education Özel Müşteriler Satış Müdürü Dr. Semih İrfaner, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muhammet Tasa,  Müdür Yardımcıları Dr. Mehmet Akif Balkaya ve Dr. Selma Durak Üğüten’in, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya gerçekleştirdikleri sunumun ardından 2 yıl boyunca devam edecek akreditasyon sürecine ilk adım atılmış oldu. Üniversitemiz, sürecin tamamlanmasıyla birlikte 4 yıl boyunca geçerli EQUALS akreditasyonuna sahip 4’üncü devlet üniversitesi olacak.

EAQUALS Akreditasyonu Kurumu

EAQUALS, 1991'den bu yana dil eğitimi ve öğretiminde mükemmellik standartlarını destekleyen bir kurumdur. Akreditasyon, yüksekokulun eğitim kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunu gösteren bir onay olarak kabul edilmektedir. Bu adım, Üniversitenin ve Yabancı Diller Yüksekokulunun dil eğitimindeki kalite ve taahhüdünü uluslararası alanda pekiştirmeyi amaçlamaktadır.