Press and Public Relations Counsel
11.03.2024

HAWKING Projesi ile Üniversitelerin Dijital Dönüşümü İvme Kazanacak


Üniversitemizin paydaşlığını yaptığı Erasmus Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme projelerinden HAWKING Projesi ile, üniversitelerin dijital dönüşüm süreçlerinde karşılaştığı zorlukları ele almak ve dijital teknolojileri daha geniş kitlelere erişilebilir hale gelecek.

Dijital dönüşüm süreçlerinde üniversitelerin kapasitesini artırmak ve dijital olarak kapsayıcı öğretim pedagojilerine geçişi desteklemek amacıyla hayata geçirilen büyük çaplı Erasmus Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme projelerinden olan HAWKING Projesi'nin, Karadağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ilk toplantısına Üniversitemizi temsilen Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğr. Üyesi Şeyma Akın, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Hayriye Ulaş Taraf ve Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Öğr. Üyesi Cemile Doğan katıldı.



HAWKING Projesi Büyük Bir Konsorsiyuma Sahip

11 yüksek öğretim kurumu ve 4 yüksekokul ile sivil toplum kuruluşlarından oluşan büyük bir konsorsiyum olan HAWKING Projesi, üniversitelerin dijital dönüşüm süreçlerinde karşılaştığı zorlukları ele almak ve dijital teknolojileri daha geniş kitlelere erişilebilir hale getirerek eğitimde adaleti sağlamak amacıyla önemli bir adım olarak görülüyor. Ortak kurumlar arasında Karadağ Üniversitesi, Adriyatik Bar Üniversitesi, Körçe Üniversitesi, Tuzla Üniversitesi, Vlore Üniversitesi, Madeira Üniversitesi, Maribor Üniversitesi, Bijeljina Üniversitesi, Doğu Saraybosna Üniversitesi, Lefkoşe Üniversitesi ve 4 üniversite dışı kurum bulunuyor.

Proje, Açıkları Kapatmada Büyük Rol Oynayacak
HAWKING Projesi hakkında konuşan Proje Koordinatörü Öğr. Üyesi Şeyma Akın, “Her ne kadar dijitalleşme ve içerik konusunda adımlar atılmış olsa da özellikle dezavantajlı grupların söz konusu gelişmelerden uzak olduğu ve bazı kurumların bu eksikliğe cevap vermede gerekli adımları atamadığı anlaşılmaktadır. Dolayısıyla projenin bu açığı kapatmada önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz” dedi.
HAWKING Projesi'nin tüm katılımcılara büyük fırsatlar sunacağı düşünülüyor. Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerin üniversiteler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını artırarak dijital dönüşüm sürecini hızlandırması hedefler arasında.