Press and Public Relations Counsel
05.06.2024

Üniversitemizde İsrail’in Filistin’e Yaptığı Saldırılar Protesto Edildi


Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi’nde, İsrail'in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstermek için "Refah İçin Sen De Ses Ver" etkinliği gerçekleştirildi.

Program öğrenciler ve akademisyenlerin katıldığı yürüyüş ile başladı. Yürüyüşün ardından Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi önünde Filistin bayrakları ve pankartlarla İsrail protesto edildi.
Etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmalara geçildi.

Gösterdikleri hassasiyetten dolayı etkinliğe katılanlara teşekkür eden Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Güneş, başta Filistin'de olmak üzere zulüm gören tüm mazlum Müslümanların yanında olmaya gayret gösterdiklerini ve bu zulmü ortadan kaldırmak için imkanları ölçüsünde çabalamaya devam edeceklerini ifade etti.



“Malımızla, Canımızla Ne Yapmamız Gerekiyorsa Yapmalıyız”
Boykotun kararlılıkla süreceğini kaydeden Dekan Güneş, "Malımızla canımızla ne gerekiyorsa yapmalıyız. Boykotu küçümsemeyelim. 'Bizim burada üç beş kişi toplanıp ses çıkarmamızdan ne olacak?' diye düşünmeyelim. Dünyanın her bir tarafında zulme karşı kıyam eden insanları görüyoruz. Zulme karşı kıyam en çok Müslüman'a yakışır. En çok Müslümanlar, mazlumların yanındadır. Zulme karşı ilmimizle, irademizle, malımızla, canımızla gösterdiğimiz duruştan taviz vermeyeceğiz" dedi.

“Müslümanlar Zulüm Altındayken Bizler Rahat Olamayız”
Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, “Bir yerlerde Müslümanlar zulüm altındayken bizler yerimizde rahat duramayız. Biz millet olarak tarih boyunca bu tür olaylarda tepkimizi koyduk ve gereğini yaptık. Filistin’de Müslüman kardeşlerimize yapılan bir zulüm var ve biz her zaman Filistin’in, mazlumların yanındayız. Allah yar ve yardımcıları olsun” diye konuştu.



“İnsanlığa Gazze’yi Anlatmaya Devam Edeceğiz”
Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Kaplan, “241 gündür Gazze'de kardeşlerimize orantısız güç kullanan İsrail'in soykırımları sonucu binlerce insan öldürüldü. Bütün dünya halkları ayağa kalktı. Soykırımda 241 gün oldu, sayması bile kolay değil ama Gazze'deki insanlar bu zulmü her gün yaşıyorlar. Bizim en güçlü silahımız boykot silahıdır. Allah Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Bu süreçte zalimin karşısında zulüm görenin yanında olmamız gerekiyor. Gazze'yi insanlığa anlatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Canlarını, Topraklarını Korumak İçin Dava Mücadelesi Veriyorlar”
‘Sözün bittiği yerdeyiz’ diyerek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Vehbi Dereli, “Filistinli kardeşlerimiz uzun süredir canlarını, topraklarını korumak için dava mücadelesi veriyorlar. Ümmet olarak birlik, beraberlik içerisinde olmamız gereken en önemli dönemlerdeyiz. Allah Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.



“Öldüre Öldüre Ölecekler”
İsrail'in yaptığı zulümler ile öleceğini vurgulayan Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Acar da, “Biz sadece üzülenler değil gücümüz neye yetiyorsa onu yapmaya gayret edenlerden olmalıyız. Rabbimiz bu azmimizi daim kılsın. İsrail öldüre öldüre ölecek. Ama Gazze, öle öle dirilecek hem de diriltecektir inşallah” diye konuştu.

Program konuşmaların ardından kılınan gıyabi cenaze namazı ve oturma eylemi ile son buldu.