Press and Public Relations Counsel
11.03.2021

‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Bilgi Şöleni’ Ekim 2021’de

 

Üniversitemiz, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ortaklığıyla ‘100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ başlıklı bilgi şöleni, 20-22 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde alınan kararla, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılına tekabül eden 2021 yılı, ‘İstiklal Marşı Yılı’ olarak kabul edilmişti. Bu yıl içerisinde konuyla ilgili yapılacak olan çeşitli etkinliklerden biri olan bilgi şöleninde, Milli Mücadeleyi ve Türk İstiklalini simgeleyen ve 12 Mart 1921’de milli marşımız olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen İstiklal Marşı’nın dil, edebiyat ve hitabet bakımından tahlili; marşın yazıldığı ruh iklimi ve şairinin beslendiği tarihi, edebi, felsefi, kültürel, dini, psikolojik ve sosyolojik ortamın enikonu tespit ve tetkik edilmesi amaçlanıyor.

Mevlana Kültür Merkezinde 20-22 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan bilgi şöleninin konuları; “Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı, şahsiyeti, edebi kişiliği ve eserleri, Milli Marş yazma ve güfte yarışması, TBMM’de İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilmesi, İstiklal Marşı’nın dil ve edebiyat bakımından tahlili, İstiklal Marşı’nın bestelenmesi, İstiklal Marşı’na alternatif arayışları ve milli marşın değiştirilmesi çabaları, Dünyadaki milli marşlarla İstiklal Marşı’nın mukayesesi, İstiklal Marşı’nın psikolojik, sosyolojik ve felsefi yönü” olarak belirlendi.

Bilgi Şölenine tebliğ göndermek isteyenler 15 Mayıs 2021 tarihine kadar tebliğ özetini ‘[email protected]’ adresine gönderebilirler.

Şölen hakkında detaylı bilgiye ‘www.yuzuncuyilindaistiklalmarsi.com’ adresinden ulaşılabilir.