Press and Public Relations Counsel
03.06.2021

IV. Ulusal Bilim Kampı Ödüllerinin Sahipleri Belli Oldu

 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve değerlendirmeleri Üniversitemiz akademisyenleri tarafından yapılan ‘Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları 4. Ulusal Bilim Kampı’nın sergi ve ödül töreni, çevrim içi yöntemle Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bilim kampı ödül törenine Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamları, Öğrenme Süreçleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Daire Başkanı Mehmet Bölücek, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan ve Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu katıldı.

Normal şartlarda geçen yıl Haziran ayında yapılması planlanan ama salgın süreci nedeniyle bugüne kadar tehir edilen sergi ve ödül töreni, aynı gün iki farklı oturumda gerçekleşti.

Proje sunumlarının yapıldığı ilk oturumun açılış konuşmasını yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, bilim kampının neticesinde öğrencilerin ortaya çıkardığı projelerin, Necmettin Erbakan Üniversitesinden akademisyenlerden oluşan heyetler tarafından incelendiğini ve kendi kategorilerine göre de derecelendirildiğini vurguladı. Büyük, öğrencilerin çok önemli çalışmalar ortaya çıkardıklarını ifade ederek her birini tebrik etti.
 


‘Amaç, Akademik Bilgiyi Beceriye Çevirmek’

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamları, Öğrenme Süreçleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Daire Başkanı Mehmet Bölücek de, 2017 yılından bu yana gelenekselleştirmeye çalıştıkları bu kamp ile akademik bilgiyi beceriye çevirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ise konuşmasında Konya’nın 10 bin yıla uzanan bir geçmişe sahip bir şehir olduğunu vurgulayarak, böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Uslu, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek diğer öğrencilerin de çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini vurguladı. 

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan da, öğrencilerin bu süreçte çok önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyerek bu tarz organizasyonların kaybedeninin olmayacağını söyledi.
 
‘Gençler Bilim Tarihine Adını Yazdıracak’

Açılış konuşmalarının ardından 5 farklı kategoride dereceye giren öğrencilerin projelerinin sunumları gerçekleştirildi. Ödül töreni olarak düzenlenen ikinci oturumda konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, her biri büyük umutlar vaat eden bu projelere lise çağlarında imza atmış olan gençlerin, daha büyük ve bilim tarihine adını yazdıracak eserler ortaya koyacaklarına olan inancını dile getirdi.

Büyük, 4. Ulusal Bilim Kampı’nın Konya’da gerçekleşmesine imkân sunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a; tüm eğitim çalışmalarına öncülük eden ve destek veren Konya Valisi Vahdettin Özkan’a; Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a; Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya; Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete’ye ve bu bilim kampının düzenlenmesinde emeği ve desteği olan herkese teşekkürlerini iletti.



Kategorilerine göre dereceye giren okulların ilan edilmesinin ardından program sona erdi.

Kategorilerine göre dereceye giren okullar ise şu şekilde:
Kategorilerine göre dereceye giren okulların isimleri şu şekilde; Mikro ve Nanoteknoloji, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi, Van Erciş Sosyal Bilimler Lisesi. İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik; İzmir Fen Lisesi, Muğla Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi, Sakarya-Necmettin Erbakan Fen Lisesi. Moleküler Biyoloji ve Genetik, Manisa Akhisar Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi, Trabzon Yomra Fen Lisesi,Sinop Fen Lisesi. Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi, Nazilli Fen Lisesi, Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi, Kilis Mehmet Zelzele Fen Lisesi. Eğitimde Dijitalleşme, Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi, Aksaray Hazım Kulak Anadolu Lisesi,  Yalova Termal Fen Lisesi.