Coordinatorship of Scientific Publications
09.10.2021

Üniversitemiz ile İstanbul Üniversitesi Arasında Yayıncılık Alanında İş Birliği

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar ile Üniversitemiz Bilimsel Yayınlar Koordinatörü ve Yayınevi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınevi (NEU PRESS) ile İstanbul Üniversitesi Yayınevi (IU PRESS) arasında bilimsel yayıncılık alanında iş birliği görüşmesi yapmak adına İstanbul Üniversitesini ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar ve Üniversitemiz Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Alkan, IU PRESS Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Metin Tunç ve ekibiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda üniversitelerin bilimsel yayıncılık alanında yaptığı faaliyetler, uluslararası işbirlikleri, iki kurum ve birim arasında yapılması planlanan ortak çalışma, bilimsel faaliyetler ve iş birlikleri görüşüldü.

Toplantıda konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, NEU PRESS ile IU PRESS arasında kurulacak iş birliği köprülerinin, Türkiye’deki üniversiteler nezdinde bilimsel yayıncılığa ciddi katkılar sunacağını vurguladı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Alkan, yapılacak olan iş birliğinin iki kuruma ve yükseköğretim camiasına önemli yansımalarının olacağını ifade etti.

Ziyaret, heyetlerin karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.