Büyük Veri Koordinatörlüğü
30.05.2024

Büyük Veri Öğrenme Programı - Büyük Veri Forumu

"BÜYÜK VERİ FORUMU"

Necmettin Erbakan Üniversitesi Büyük Veri Koordinatörlüğümüz ve Kapsül Teknoloji Platformu iş birliğiyle, SİA (Sosyal İnovasyon Ajansı) yürütücülüğünde 29 Nisan - 29 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen “Büyük Veri Öğrenme Programı”nın 29.05.2024 tarihinde gerçekleştirilen final etkinliği “Büyük Veri Forumu” yoğun ilgi gördü.

HAVELSAN İş Geliştirme Direktörü Dr. Arif Furkan Mendi “Üretken Yapay Zeka ve Büyük Veri” hakkında bilgiler aktarırken BTK Akademi’den Sn. Figen Aktaş sunumunu gerçekleştirdi.
 
Moderatörlüğünü Büyük Veri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci’nin yaptığı forum, öğrenme programı katılımcılarının belgelerini alması ile sona erdi.

Beş hafta süren "Büyük Veri Öğrenme Programı"nda;
  • Büyük Veri ve Temel Kavramlara Giriş
  • Veri Depolama Sistemleri
  • Veri Analizi
  • SQL ve İleri düzey Excel
  • Veri Görselleştirme ve Raporlama
modülleri ile SİA Meram’da eğitimler gerçekleşirken; “Büyük Veri ile Değer Yaratmak: Deneyim Paylaşımı” Hubtalks etkinliği Necmettin Erbakan Üniversitesi Büyük Veri Koordinatörlüğü - SİA Big Data Hub'da gerçekleşti.

Katılımcılara yenilikçi vizyon-beceri kazandırılması hedeflenerek Necmettin Erbakan Üniversitesi BİTAM, Innopark ve Kapsül Teknoloji Platformu gibi önemli noktalara ziyaretler yaptırılarak sektördeki güncel gelişmeleri yerinde gözlemleme ve uzman konuklardan bilgi edinme fırsatı yakalamalarına imkan sağlandı.

Programımızda eğitim veren ve emeği geçenler ile tüm davetlilerimize teşekkür ederiz.