Eregli Faculty of Education
24.08.2022

Ereğli Özel Emine-Rasim Çalışkan Gündüz Bakımevi’nde Kayıtlar 01 Eylül’de Başlıyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından Ereğli’de hayata geçirilen Ereğli Özel Emine-Rasim Çalışkan Gündüz Bakımevi, öğrenci kayıtlarına 01 Eylül 2022 tarihinde başlıyor.

 

 

Alanında uzman akademisyenlerin gözetim ve yönetiminde faaliyetlerini sürdürecek Gündüz Bakım Evi’nin sınırlı sayıdaki kontenjanları dolmadan başvuru yapmak isteyenlerin, başvurularını şahsen Ereğli Oğuz Ata Tesisleri içerisindeki binasına yapması gerekiyor.
 



 

Özel Emine-Rasim Çalışkan Gündüz bakımevimiz hakkında merak ettiklerinizi aşağıdan okuyabilirsiniz.

Ereğli Özel Emine-Rasim Çalışkan Gündüz Bakımevimizde;

  • 2-6 yaş arası ön kayıt ile öğrenci kabulü yapılacaktır.
  • 10-13 kişilik sınıflarda eğitim verilecektir.
  • Okulumuzda hiçbir plastik eşya kullanılmamış, masa, sandalye, dolap ve oyuncak gibi malzemeler tamamen doğal malzemelerden yapılmıştır. Böylece oyuncakların çocukların hayal dünyasını geliştirdiği gibi sağlıkları açısından da onları koruması planlanmıştır.
  • Montessori ve Waldorf eğitim yaklaşımlarının benimsendiği okul öncesi eğitim uygulanacaktır. Böylece;
    • Çocuklarla sabah ritüeli, birlikte hazırlanan kahvaltı saati, oyunlar, şarkılar ve her güne özel etkinlikler ile başlar.
    • Çocuklar, özel hazırlanmış montessori sınıflarında özel tasarlanmış materyallerle çalışarak somut nesnelerle deneyimlemeye ve hareket etmeye dayalı bir eğitim alırlar. Matematiği, kurallarını ezberlemektense somut nesneler yoluyla öğrenirler.
    • Öğretmenler rehber olarak görev almaktadır.  Geleneksel öğretmen modellerinden farklı bir rolleri bulunmakta, genellikle öğretmen çocuklarla birebir çalışmakta ve çocuklara teknik bilgiyi aktarmaktan ziyade onların öğrenmelerinde kullanabilecekleri bilgileri sunan kişi olarak rol almaktadır.
    • Montessori sınıflarında çocukların neye ihtiyaçları bulunuyor ise onların yer aldığı hazırlanmış ortam olarak adlandırdığımız alçak raflar ve materyaller yer almaktadır. Çocukların düzen duygusunu geliştirebilmeleri için raflar özenle organize edilmiştir. Geleneksel sınıflara nazaran daha sade, pastel renkler ve konsantrasyonu açık tutabilecek şekilde doğal ışıklar yer almaktadır.
    • Aynı zamanda yaşayarak öğrenmenin eğitimde ön planda tutulduğu, çocukların bilgiyi özümsemesi, kavraması, sebep ve sonuç ilişkisi kurabilmesi üzerine oturtulması temel prensibimizdir.
    • Çocuklar eğitimlerinin büyük bölümünü bina dışında geçireceğinden, doğada çiçeklerin açması, meyvelerin olgunlaşması, bahçemizde yaşayan hayvanların beslenmesi gibi doğal hayata ilişkin bilgilere gözlem yoluyla sahip olurken aynı zamanda doğanın bir parçası olarak yaşamayı da öğrenirler.
    • Çocukların herhangi bir yönlendirmeye ve uyarıya ihtiyaç duymadan kurdukları özgür oyunlar sayesinde bilişsel ve bedensel gelişimlerine büyük katkı sağlanır.
    • Okulumuzun müfredatında ayrıca ev işleri, ev idaresi, mutfak ve bahçe işleri gibi güncel hayatın içerisinden gelen eğitimlerin yanında doğa deneyimleri, renkler, konuşma, müzik, masal anlatma, kukla oyunları gibi sanatsal faaliyetler de yer almaktadır.
  • Okulumuzda, Ereğli Eğitim Fakültesi bünyesinde hizmet veren Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi ile işbirliği halinde, ilgili akademisyenler tarafından ihtiyaç dâhilinde psikolojik danışma hizmeti verilecektir.
  • Belirli zamanlarda Üniversitemiz Ereğli Kampüsü’nde yer alan Ereğli Eğitim Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi ve Ziraat Fakültesi ile işbirliği halinde zaman zaman çocuklara atölyeler ve ailelere de seminerler düzenlenecektir.