Eregli Vocational School of Health Services
13.06.2024

Yaz Okulu Ders Alma Koşulları

Üniversitemiz Senatosunun 29.03.2023 tarih ve 2023/06-03 sayılı kararı ile belirlemiş olduğu “Üniversitemiz Öğrencilerinin Yaz Öğretimi Kapsamında Diğer Yükseköğretim Kurumları Yaz Öğretiminden Ders Alabilmelerine İlişkin Esaslar” çerçevesinde; Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı sonunda aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde yaz öğretiminden ders alabileceklerdir.

1.Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri taban puan şartı aranmaksızın dersin verildiği tüm Devlet yükseköğretim kurumlarından ders alabileceklerdir.
2.Üniversitemizde devam şartının sağlanmış olması koşulu ile yaz öğretiminden en fazla 2 (iki) ders alınabilecektir.
4.Yaz öğretimi sonucunda tek dersi kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilecektir.
 
İŞLEM SÜRECİ
1.Öğrencilerimiz yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumları yaz öğretiminden alacağı dersleri belirten başvuru dilekçelerini imzalı olarak pdf formatında 2 Ağustos 2024 tarihi mesai bitimine kadar şahsen, NEBİS üzerinden veya [email protected] adresine e-posta yolu ile göndermeleri gerekmektedir.
2.Dilekçelerine yaz öğretiminden ders alacağı yükseköğretim kurumunun ilgili derslere ait ders içeriklerini eklemeleri gerekmektedir.
3.Formata uygun gönderilen dilekçeler ve ekleri İlgili bölümlerce “Üniversitemiz Öğrencilerinin Yaz Öğretimi Kapsamında Diğer Yükseköğretim Kurumları Yaz Öğretiminden Ders Alabilmelerine İlişkin Esaslar” a göre değerlendirilecek, yaz öğretiminden alınacak olan dersin kabul edilip edilmeyeceği belirlenerek NEBİS üzerinden veya e-posta yolu ile öğrenciye bildirilecektir.
4.Yaz öğretimi sonunda alınan derslerin değerlendirilmesine ilişkin işlemler, “Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi” hükümlerine göre yapılacaktır.

Dilekçe için tıklayınız...