Faculty of Fine Arts and Architecture
03.09.2021

Üniversitemiz 2 Eserle Altın Koza Film Festivali'nde Finalde

 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü, 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde iki eserle finale kalmaya hak kazandı.

Daha önce düzenlenen çeşitli ulusal ve uluslararası film festivallerinde senaryo, televizyon haberi ve belgesel film kategorilerinde ön elemeleri geçip finale kalan ve ödüller alan bölüm, 1969'dan beri   her yıl zenginleşen içeriği ile ülkemizin en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olan Altın Koza Film Festivali'nde de iki belgesel film ile elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ve "Çatalhöyük Film Medya Atölyesi'nin" katkılarıyla 3.sınıf öğrencilerimiz Ömer Güler’in yönetmenliğinde yapımı tamamlanan "ARAYIŞ" filmi ve Abdulkadir Kalay'ın yönetmenliğinde yapımı tamamlanan "POSTA" filmleri de Öğrenci Filmleri Kategorisi’nde finalistler arasında yer aldı. İki film 13-19 Eylül 2021 tarihlerinde festival sürecinde izleyiciyle buluşacak ve “En İyi Belgesel Film” ödülü için yarışacak.

“Posta” isimli eserle finale kalan 3. sınıf öğrencisi Abdülkadir Kalay, tarih boyunca ülkeler ve insanlar için birçok önemli misyona imza atan postacıların gün içinde yaşadığı fiziksel ve duygusal zorluklarla birlikte bu mesleğin inceliklerini; “Arayış” isimli eserle finale kalan 3. sınıf öğrencisi Ömer Güler ise, arka plana atılan ve önemsenmeyen eşyalara el verip onları yeniden var etmesi ile kendisinin varoluşunu inşa eden Hüseyin Taşpınar’ın eşyalar üzerinde manevi bir yolculuğa çıkarak hakikat arayışını konu alan belgeseliyle jürinin beğenisini toplayarak finale kaldı.
 
Üniversitemizi ulusal ve uluslararası festivallerde başarıyla temsil eden öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ederiz.