3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

03.12.2017

“Engelli bireylerin sosyal hayatın bir parçası olabilmeleri ve insan olarak sahip olduğu hakları kullanabilmeleri için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi ve fiziksel başta olmak üzere tüm engellerin ortadan kaldırılması sürecinde hükümetimizin öncülüğünde çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen çalışmaların niceliği ve niteliğinin artarak devam edeceğine olan inancım tamdır.

Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bu süreçte gönüllü kuruluşlar yerel yönetimler ve öğretim üyelerimizle birlikte güzel ve verimli çalışmalara imza atarak toplumsal farkındalığı oluşturma çalışmalarına azami destek verme çabasındayız.

Yürütülen çalışmaların artırılması ve yaygınlaştırılması için daha fazla çaba sarf edilmesinin gerekli olduğunun altını çizerken, tüm engelli vatandaşlarımızı ve değerli ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyor ve günlerini tebrik ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler gününün tüm engellilerin sosyal ve eğitim sorunlarının daha fazla gündemde tutulduğu bir gün olmasını diliyorum.

Rabbim dost, sevgi ve gönül engellisi olmaktan tüm toplumumuzu muhafaza etsin.”

Prof. Dr. Muzaffer Şeker

Rektör

Paylaş