4. Ulusal Bilim Kampı Açılış Programı Gerçekleştirildi

11.02.2020

 


Üniversitemiz, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen “4. Ulusal Bilim Kampı”nın açılış programı gerçekleştirildi.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Okullarından mezun olan tüm öğrenciler, bilimsel çalışmanın ne olduğunu bilmeli, bilimin onların kültürleri ve hayatlarıyla nasıl ilişkili olduğunun farkında olmalı ve bilimin bazı temel kavram, beceri ve davranışlarını kazanmalıdır. Bilimsel süreç becerileri fen eğitiminde en önemli kurumsal güçtür. Mesele ister felsefi ister pratiğe dayalı olsun çözüm genellikle aynıdır. Bu nedenle bilimsel süreç becerileri ilk, orta ve lise fen programlarında kuvvetle uygulanmalıdır. Bu programda gençler, 5 farklı alanda bilimsel becerilerini geliştirecekler. Kazandıkları becerileri günlük hayatta karşılaştıkları problemleri çözmede ve ülkenin ihtiyacı olan bilim ve teknolojik araştırmalarda kullanacaklar. Eminim ki, burada bilimsel becerilerle donanım kazanacak gençlerden ileride önemli bilimsel çalışmalara imza atacak bilim adamları çıkacaktır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, 80 farklı ilden Konya’ya gelerek bu önemli programa katılan misafirleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu kampın, geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Büyük, Konya’da belediyeler ve üniversitelerle daima işbirliği içerisinde olduklarını da vurgulayarak belediye başkanlarına ve üniversite rektörlerine teşekkürlerini iletti.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamları, Öğrenme Süreçleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Daire Başkanı Mehmet Bölücek de konuşmasında her yıl farklı bir ilde farklı bir okulun koordinesinde gerçekleştirilen Ulusal Bilim Kampının bu yıl Konya’da yapıldığını söyledi. Konya’nın medeniyetlerin merkezi bir şehir olduğunu söyleyen Bölücek, bu kampla ilgili yapılan tüm görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirtti.

Daha sonra kürsüye çıkan MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, belediyelerin sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarda bulunmaları gerektiğini, bunun örneğini Konya’da gördüklerinin altını çizdi.

Konya’nın tarihteki yerine değinen Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, bu şehrin bir bilim merkezi olduğunu ifade etti. Kampa katılacak gençlerden çok umutlu olduklarını da söyleyen Uzbaş, öğrencileri tebrik ederek programları düzenleyenlere teşekkür etti.

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın ise eğitimin insan hayatındaki önemine vurgu yaparak Hz. Mevlana’nın “Dün, dünle beraber gitti cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” sözünü anımsattı. Aydın, yeni şeyler söylemenin yol ve yönteminin ise eğitim ve bilim olduğunu ifade etti.

Açılış programın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük tarafından MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, rektörler ve farklı illerden gelen milli eğitim müdürlerinin de bulunduğu bir heyete Konya’daki eğitim çalışmaları ve İnsan Mektebi Projesi hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Paylaş