4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi Gerçekleştirildi

06.11.2017

Üniversitemiz, Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu, Karabük Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin paydaş olduğu 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi gerçekleştirildi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde düzenlenen kongrenin açılışına AK Parti Mersin Milletvekili Doç. Dr. Yılmaz Tezcan, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ile çok sayıda ulusal ve uluslararası akademisyen katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanı ve Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu’nun şimdiye kadar 3 kongre, 10 adet çalıştay, sayısız panel ve konferans düzenlediğini belirterek 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi için ana temayı ‘helal yaşam, helal gıda, helal ürün, helal hizmet’ olarak belirlediklerini söyledi. Kürtül, temel hedeflerinin dünya ve ahiret hayatı için vazgeçilmez bir gündem olan ‘helal’ kavramının gıdanın ötesinde her anlamda insanoğlunun hayatında yer edinmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Kongrenin Dönem Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, programda emeği geçenlere teşekkür ederek Helal ve Sağlıklı Gıda Platformunun bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında sunum yaptı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, Türkiye başta olmak üzere, İslam ülkelerinde bu meseleye hassasiyetin giderek arttığını ifade ederek helal ve sağlıklı gıdanın insanların gündeminde daha fazla yer ettiğini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Ortaklaşa işin bereketi daha fazla olur düşüncesiyle tüm arkadaşlarımız çaba sarf ettiler. Bereketli bir kongre diliyorum. Bu toplantının farkındalık oluşturmak adına toplumda kaybolan helal gıda, sağlıklı gıda kavramının oturmasına vesile olmasını diliyor ve hayatımızı da buna göre düzenlemeye ışık tutacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Üç gün süren kongre, açılış programının ardından gerçekleştirilen oturumlarla tamamlandı. 

Paylaş