8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

07.03.2018

"Hayatta ilk temel eğitimi vererek bizleri büyüten, yetiştiren ve gelecek nesillerin yetiştirilmesinde kilit rol üstlenen kadınlar toplumun temel yapı taşlarıdır. Toplumun huzur ve refah düzeyinin gelişmesi kadınların yeteneklerinden istifa edilmesiyle mümkündür.

Kadınlar eğitim ve çalışma hayatındaki bilgi, birikim ve yetenekleriyle tarih boyunca çeşitli başarılara imza atmışlar, atmaya da devam edeceklerdir. Milletlerin kalkınmışlık düzeyinin, kadınların eğitim düzeyi ile paralellik göstermesinin bilinciyle yaptığımız çalışmalarımız, eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz buna göre şekillenmeye devam edecektir.

Toplumsal bir sorun olarak süregelen ve son zamanlarda daha da artan kadına yönelik şiddetin çözümlenmesinde, toplumun tüm organlarının elbirliğiyle hareket etmesi ve bu yanlış zihniyetin bir an evvel dönüşümünün sağlanması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle ayakları altına Cennet serilen annelerimiz başta olmak üzere yaşamın her alanında bizleri onurlandıran; kardeşimiz, eşimiz, hocamız, personelimiz, öğrencimiz, çalışma arkadaşımız olan, engelleri birlikte aştığımız kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik ediyor ve kendilerini saygı ile selamlıyorum.

Hayatın müşterekliğinde, iyi günde kötü günde, birlikte paylaştığımız destekleştiğimiz bu ömürde sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz.”

Prof. Dr. Muzaffer Şeker

Rektör

Paylaş