9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Başladı

08.05.2016

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından Konya’da bir etkinlik düzenlendi. Yurt dışından Konya'ya eğitim için gelen yabancı öğrencilerin desteğiyle düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğin açılışına Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun ve Abdullah Ağralı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve çok sayıda yabancı öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, Konya'da 4 bin 500'den fazla yabancı öğrencinin bulunduğunu, kardeşliğin gelişmesinde etkinliğin önemli olduğunu belirterek, bu yıl 'Biz kardeşiz, biz geleceğiz' sloganını kullandıklarını ifade etti.

Gurbette okumanın İslam Medeniyetinde birçok alimin yetişmesine vesile olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür ederek, bu birlikteliğin önemine dikkat çekti. Şeker, “İçimizde bulunan bu kardeşlerimizden hem kendileri için hem ülkemiz ve insanlık için çok önemli işlere imza atacaklarını umuyorum. Konya’da ciddi sayıda yabancı öğrencinin eğitimine katkıda bulunuyor olmak bizleri sevindiriyor. Ülkemizin gelişen refah düzeyiyle beraber yabancı ülkelerden öğrenci okutma sayısı ciddi sayılara ulaştı. Bu alana yatırım yapan büyüklerimizi de şükranla anıyor sizlere de teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya'nın gelişiminin her alanda hissedildiğini, Konya'nın tam bir üniversite şehri olduğunu, şehirdeki 4 üniversitenin yerellikten sıyrılıp, uluslararası bir formata kavuştuğunu söyledi. Etkinliği düzenleyen derneğin öğrencilere sahip çıktığını, diğer birçok STK'nın da öğrencilere destek olduğunu belirten Akyürek, Mevlana'nın, "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır" diyerek faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, farklı kıta ve coğrafyalardan gelen öğrencilerin şehri renklendirdiğini, bu tür organizasyonların önemli olduğunu, kardeşliği pekiştirdiğini söyleyerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Konya'nın ve Kayseri'nin bu tür kültürel etkinliklerde geri durmadığını, Kayseri'de de benzer bir buluşmanın açılışının yapıldığını belirtti. Protokol konuşmalarının ardından yabancı öğrenciler çeşitli folklorik gösteriler gerçekleştirdi.

Protokol üyeleri ve katılımcılar ülkelere ve kurumlara ait stantları teker teker ziyaret etti

Paylaş