Bilgilendirme Toplantısının Ardından SEDEP Etkinlikleri Başladı

13.10.2015

Üniversitemiz, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Selçuklu Değerler Eğitimi projesi SEDEP’e 2015-2016 eğitim öğretim yılına öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı ile start vermiş o toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın da katılmıştı.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nde ilk ayın değeri olan “Saygı”  kapsamında Oğuz Kağan İlkokulunda bir etkinlik düzenlendi. Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran ekibinin işitsel şöleni ile başlayan program, Çat Kapı Tiyatro, kitap dağıtım töreni gibi farklı etkinliklerle devam etti. Etkinliğe Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

SEDEP’in bir eğitim markası haline geldiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “Selçuklu Belediyesi olarak birçok proje üretiyoruz ama sorulduğunda söylediğimiz, en büyük projemizin Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi olduğu. SEDEP, Sadece Konya’da değil tüm Türkiye’de eğitim camiasının yakından takip ettiği ve birçok kurumun birlikte iş yapma yeteneğini geliştirdiği bir proje. Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu projede bir başarı varsa bu öğretmenlerimizin ve Milli Eğitim camiamızın bir başarısıdır. Çünkü biz ne yaparsak yapalım onlar bu işi sahiplenmeselerdi bu projeyi buraya kadar getirmemiz mümkün değildi. Onun için tüm eğitim camiamıza ve öğretmelerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu da Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu söyledi. Gençleri, çocukları, geleceğe hazırlamak noktasında çok önemli bir faaliyeti devam ettirdiklerini kaydeden Kutlu şunları söyledi: “Üniversitemiz olarak Selçuklu Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bu proje Selçuklu Belediyesi’nin maddi ve manevi gayretleriyle daha ileri noktalara doğru taşınıyor. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz olduğu için onlarla ilgili ne kadar çok yatırım yapsak yeridir.”

 Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) içerisinde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da “Bundan 4 yıl önce Selçuklu Belediyemiz, Necmettin Erbakan Üniversitemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olarak dedik ki medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerimizi yeni nesillere aktaralım. Yeni nesillerimizin değerleri yaşayarak, içselleştirerek geleceğe taşınmasını sağlayalım. Bu slogan ile yola çıkıldı ve hamdolsun bugün dördüncü yılında aynı heyecan, aynı coşku, aynı şevkle etkinliklere devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş