"Bugünün Gençleri Yarının Liderleri Projesi" Başarıyla Tamamlandı

17.09.2015

Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle,  Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen Bugünün Gençleri Yarının Liderleri projesinin değerlendirme ve kapanış toplantısı yapıldı.

Koordinatörlüğünü Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak’ın yaptığı projenin kapanış toplantısına; Ak Parti Konya Milletvekilleri Hüsnüye Erdoğan ve Leyla Şahin Usta,Vali Muammer Erol, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Eski Moritanya Büyükelçisi Musa Kulaklıkaya, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı

İstiklal Marşı'nın ve şehitlerin anısına Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Dost Eli Derneği adına açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım; proje başlangıcında kurdukları hayallerin daha da ötesine geçtiklerini belirterek bir yıldır süren projede ülkemizi emanet edecek gençlerimizin bilgiyle donanmış liderler olabileceğine inançlarının tam olduğunu söyledi. Dernek olarak böyle bir projenin içinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, 2001 yılında Dost Eli Derneği’nin Konya’da başlatmış olduğu iyilik yürüyüşüne destek veren herkese şükranlarını sundu.

Son dönemde yaşadığımız sıkıntılı durumlara değinerek konuşmasına başlayan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Mızırak: "Ocaklara düşen ateş aynı zamanda kalplerimize de düşüyor. Bu zor günlerin elbette bir sebebi var. Ülke olarak tüm coğrafyaya rol model olacak duruşumuzun olması ülkemizi hedef haline getiriyor.  1.5 milyar insanın ümidi olmanın yanı sıra 7 milyar insanın sığınacağı liman konumunda olmamız da yaşadığımız zorlukların en önemli etkenlerinden birisidir.” dedi.

Hedef Haline Gelmiş Bir Ülkenin, Hedefi Olan Gençlere İhtiyacı Var

Hedefi olan bir ülkenin başkalarının hedefi olacağının altını çizen Mızırak;  projenin bu gerçekle ortaya çıktığını ifade ederek: “Hedef olan ülkenin hedefi olan gençleri olması gerekiyordu. Bizler bu gençleri bir araya getirerek onlara bir duruş kazandırmak istedik. Projeye katkıda bulunan Üniversitemiz Rektörüne, belediye başkanlarımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, oda başkanlarımıza ve öğrenci velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy konuşmasında: “Gençlerimizin yeniden büyük Türkiye’yi, yeniden büyük Müslüman kardeşliğini ümit etmeye başladığını görmek ve tek emellerinin milletimize hizmet etmek olduğunu bilmek, bu projenin fazlasıyla hedefine ulaştığının kanıtıdır.”diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise; gençlerimizin yarının değil artık bugünün liderleri olduklarını belirterek başladığı konuşmasında: “Projenin başlangıcında sizlere bir dost eli uzandı ve sizler de bu eli tutarak birlikte mesafe katettiniz. İnşallah sizler de başkalarına birer dost eli uzatarak onların da benzer projelerden istifade etmelerine katkıda bulunursunuz.” dedi.

Geleceğe Güvenle Bakabilmemiz İçin Bu Tür Projelerin Çoğalması Şart

Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “ Bu projeyi başından beri oldukça önemli bulduğumu ve geleceğe güvenle bakan bir üniversite olarak geleceğe güvenle bakmak için bu tür projelerin artırılması gerektiğini, akademisyen arkadaşlarıma her zaman ifade ediyorum. Öğrencilerin gayret ederek edinmiş oldukları tecrübeyi kendilerinin ifade edebilmeleri projenin başarıya ulaşmış olduğunun adeta bir sonuç bildirgesidir.” diyerek bu tür projelerin çoğalmasını ve tekrarlanmasını diledi. Şeker konuşmasını emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Konya Milletvekili Leyla Şahin ise öğrencilere projenin bitmesiyle birlikte asıl görevlerinin şimdi başladığını belirterek tüm hayatları boyunca sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan gençlerimizin içindeki cevherin bu proje ile ateşlendiğini vurgulayarak ülkemizdeki tüm gençlerin de sahip oldukları cevherlerinin ortaya çıkmasını diledi.

2071 Türkiye’nin Anadolu’nun Milenyumudur

Vali Muammer Erol ise konuşmasına İspanya ziyareti sırasında yaşadığı bir anısıyla başladı. Erol: “Oradakiler Müslümanlar hakkındaki ifade ettikleri görüşlerde onlardan mimariyi, sanatı, siyaseti ve bilimi öğrendiklerini ama orada sekiz asır boyunca yaşayan Müslümanlara milenyumu yaşatmadıklarını ısrarla belirttiler. İşte biz şimdi bu gençlerle Türkiye’yi milenyuma taşıyacağız. 2071 Türkiye’nin, Anadolu’nun milenyumudur.”dedi.

Programda proje kapsamında bir yıl boyunca yapılan etkinlikler bizzat öğrencilerin hazırladığı slaytlar eşliğinde sunuldu.  Öğrenciler yerel yöneticilere yaptıkları ziyaretlere de değinerek yöneticilerden aldıkları tavsiyelerden oldukça etkilendiklerini belirttiler. Alanında uzman hocalar tarafından Kişisel Gelişim, İnsan ilişkilerinde Ahlaki Yapı ve Peygamberimizin Liderlik Yönü, Çanakkale Zaferi ve yakın tarih gibi konularda eğitim aldıklarını ifade eden öğrenciler bu eğitimleri fotoğraflar eşliğinde izleyenlerle paylaştılar.

Sunumlarında  yapmış oldukları ağaç dikme etkinliği, Kıbrıs gezisi, Güneydoğu Anadolu gezisi  ve İspanya gezisi etkinliklerine de yer veren öğrenciler hayatlarında genel anlamda ilkleri yaşadıklarını belirterek, özellikle İspanya gezisi sırasında 700 yılı aşkın bir süre Müslümanların yaşamış olduğu medeniyetin izlerinin, kendilerinde çok olumlu etkiler bıraktığının altını çizdiler.

Programda ayrıca Türk Halk Müziği Sanatçısı Uğur Demirci, Sarıkamış- Çanakkale Omuz Omuza adlı parçayı seslendirdi.

Paylaş