Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

28.10.2016

Aziz milletimizin muzafferiyeti ile sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'nın akabinde kurulan Cumhuriyetimizin 93. yaşını idrak etmekteyiz.

Kurtuluş Savaşı'nda istiklalimize kastetmiş şer güçlerin günümüzdeki kuklaları 15 Temmuz'da da Cumhuriyete, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve milletimize karşı bedbaht ve hain bir girişimde bulundular. Çok şükür ki milletimiz; gösterdiği feraset, dirayet ve kahramanlık sayesinde bu belayı da def etmesini bilmiştir. 15 Temmuz hadisesinden sonra düzenlenen tarihi Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi; milli birlik ve beraberliğimizi artırarak Devletimizin ve Cumhuriyetimizin güçlenmesine vesile olmuştur. Mitingin akabinde ülkemizde oluşan bu "Yenikapı Ruhunun" Cumhuriyetimizi en üst seviyeye ulaştıracağına olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri ile beraber tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirken onları rahmet ve minnetle anıyorum.

15 Temmuz’da Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak yedi düvele demokrasi dersi veren aziz milletimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.

 

Prof. Dr. Muzaffer Şeker

Rektör

Paylaş