Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin Mezuniyet Heyecanı

06.06.2017

Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksek Okulu öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Kemal Akman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hidayet Oğuz, üniversiteli olmanın öğrencilerin karşılaşacakları en önemli dönüm noktalarından bir tanesi olduğunu söyledi. Oğuz; “Edindiğiniz deneyimlerin geleceğinizi birebir etkileyeceğini unutmayın. Teşekkürün en büyüğünü yemeden içmeden evlatlarını büyüten, gecesini gündüzüne katan velilerimize sunuyorum. Mezuniyetlerin de herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ise, Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksek Okulunun köklü bir geçmişi olduğunu söyleyip, katkılarından dolayı Akman ailesine teşekkür etti.

Öğrencilerin 2 yıl boyunca öğrenmek için çalışıp çabaladıklarını söyleyen Yüksek, öğrencilerle birlikte emek sarf eden Öğretim Elemanlarının da emeklerinin büyük olduğunu kaydetti. Yüksek; “Bir şeyi birine yaptırarak öğretmek çok önemli. Gençlerimiz görerek, okuyarak ve yaparak bazı şeyleri öğrendiler. Bu mesleki öğrenmenin de ötesinde bundan sonra onların önünde uzun yıllar öğrenecekleri birtakım merhaleler var. Tavsiyem o ki önlisans mezuniyeti ile bu iş burada kalmasın. Gerekli şartları sağlayarak lisans tamamlamaya hatta yüksek lisans yapmaya gayret etsinler.” dedi.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise öğrencileri mezuniyetlerinden dolayı tebrik ederek hayatlarının bu yeni döneminde her birine başarılar diledi.

Mezun öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ve keplerin atılmasıyla program sona erdi.

Drapaj Tasarımları Sergisi De Ziyaret Edildi

Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu 29. Dönem Mezuniyet Töreni sonrası Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Yüksekokul Öğretim Görevlileri; Ayfer Şahin ve Selma Yakut tarafından düzenlenen “Drapaj Tasarımları”  sergisini ziyaret ettiler.

Sergide, tasarımlarda kullanılan (plastik malzemeler, çöp poşetleri, kâğıt peçete, mandal, ip, çeşitli süsler ve şişe kapakları vb.) atık malzemelerin, yeniden kullanılarak değerlendirilebileceği hususuna dikkat çekildi.

Paylaş