Geleceğin Beyinleri Ödüllendirildi

26.11.2018

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, Üniversitemiz ve Selçuk Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen, 47 ilden 480 makalenin katıldığı Konya Bilim Merkezi Sosyal Bilimler Makale Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı.

Konya Bilim Merkezindeki törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Dr. Necdet Subaşı, Konya Bilim Merkezinin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, yarışmanın öneminden bahsetti. Subaşı; “Bu yarışma vesilesiyle ne tür faaliyetler yürüttüğümüzü ve nereye doğru gittiğimizi, insan yetiştirme düzenimizin nasıl bir durumda olduğunu çok önemli örneklerle görmüş olduk” dedi.

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın; “Bu yarışma da mevcut bilgimize değer katıyor, anlam katıyor. Sizler bu değerlerle bayrağı daha yukarı çıkaracaksınız. İstikbalimiz de çok daha güzel olacak” diye konuştu.

Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, geçmişte bir dönem teknik, fen veya sosyal bilimlerin ikinci plana atıldığını ama bu yanlışın bugün düzeltildiğini belirtti.

Konya Bilim Merkezi Önemli Bir Misyona Sahip

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül törenine ev sahipliği yapan Konya Bilim Merkezinin TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk bilim merkezi olduğunu hatırlatarak; “2014’te Cumhurbaşkanımız tarafından açılan ve o günden beri de 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırlayan bir merkez. Konya Bilim Merkezi uluslararası standartlarda olan ilk bilim merkezi aynı zamanda. Bilim Merkezimiz sadece ziyaretçilerimiz için değil festivallerle, bugün yaptığımız bu etkinlikle de ülkemizde önemli bir misyon sahibi” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise; 'Türkiye’de son dönemlerde çok ciddi ve belirgin bir programa dayalı stratejik uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bu yarışma da onlardan birisi. Sosyal Bilimler Lisesi ile başlayan bu maya giderek toplumda da karşılığını bulmasıyla geniş halkalara yayılmış durumda. Katılan ve gayret gösteren tüm gençlerimizi tebrik ederim” diye konuştu.

Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Konya Bilim Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ertan Özensel, “Kadim kültürümüzün ve medeniyet tasavvurumuzun kazandırılması konusunda, her şeyden önemlisi bu ülkeye aidiyet kazandıracak gençler yetiştirmek amacıyla sosyal bilimler alanında da bir çaba içerisine girdik. Bu çabadan birisi de bu yarışmadır” diye konuştu. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da yarışmanın öğrencilerin hayatında önemli bir iz bırakacağını ifade etti.

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Konuşmaların ardından Konya Bilim Merkezi Sosyal Bilimler Makale Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe Dalında Ankara Atatürk Lisesi’nden Yasin Uğur Dinç birinci olurken, ikinci Trabzon Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Talha Yazıcı, üçüncü ise İstanbul Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencisi Feyzan Elveren oldu. Ekonomi Dalında Adana Bilim ve Sanat Merkezi’nden Sinemis Işık İlday birinci, Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nden Sena Kaya ikinci, Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nden Alpgiray Selim üçüncü oldu. Dil ve Edebiyat Dalında Aydın Sosyal Bilimler Lisesi’nden Damla Günay birinci, Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi’nden Muhammed Musab Ekin ikinci, Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nden Sevdenur Bozkurt ve Burcu Özütemiz üçüncü oldu. Din ve Ahlak Dalında ise birincilik ödülünü Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden Fatma Hilal Okutan elde ederken, Adana Özel Doğa ve Fen Lisesi’nden Muzaffer Alper Önal ikinci, Abdülkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Esengül Kurultay ve Nazlıcan Kurultay ise üçüncü oldu. Tarih ve Coğrafya Dalında birinciliği Kütahya ASE Sosyal Bilimler Lisesi’nden Nesrin Bağırmaz elde ederken, ikinciliği Gaziantep Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’nden Deniz Yıldırım kazandı. Üçüncü ise Konya Bilim ve Sanat Merkezi’nden Muhammed Behlül Açıkgöz oldu. Medya ve İletişim Dalında ise Kayseri Melikgazi Demir Karamancı Anadolu Lisesi’nden Özge İrem Karakaya ve Ahsen Şerife Dertli birinci, Malatya Bilim ve Sanat Merkezi’nden Saltuk Buğrahan Tulum ikinci, Bursa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nden Gökçe Pazarcıklı üçüncü oldu.

Paylaş