İslam Medeniyetini Kuran Düşünürler Sempozyumu Gerçekleştirildi

17.10.2015

Üniversitemiz, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Muhafazakâr Düşünce Dergisi işbirliği ile gerçekleştirilen İslam Medeniyetini Kuran Düşünürler Sempozyumu Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.                                   

Programa Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu katıldı.

Programın açılışını gerçekleştiren Muhafazakâr Düşünce Dergisi Editörü Serhat Buhari Baytekin, Türkiye’nin zorlu süreçlerden geçtiğini ancak bu günlerin atlatılacağını ifade etti.  “Kadim medeniyetimizin kutup yıldızları bize yok gösterecek ve biz şiddeti, terörü medeniyetimizin öğrettiği şekilde merhametle yeneceğiz.” diyen Baytekin, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin en çok akademik toplantı yapan üniversite olduğuna dikkat çekerek devam eden Uluslararası toplantıları olduğu halde kendilerine destek verdikleri için teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise kültürel ve bilimsel faaliyetlerin sonuç üretmesi halinde kendilerini mutlu ettiğini ve bir sonraki program için şevkle çalıştıklarını anlattı. Üniversitelerin teorik eğitimin yanında ülke sorunları için de çalışması gerektiğinin altını çizen Şeker: “Ülkede bu anlamda bir boşluk söz konusu biz de bu boşluğu doldurmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

“Okumak, tefekkür etmek, yazmak, paylaşmak hepimizin görevi; bu toplantıda buna vesile olacak.” diyen Prof. Dr. Muzaffer Şeker, katılımcılara ve programda emeği bulunanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konya’nın son günlerde önemli programlara ev sahipliği yaptığını anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise NEÜ’nün; üniversite-şehir bütünleşmesini sağladığını vurguladı. NEÜ’nün kısa zamanda hızla gelişerek ülkenin kültür hayatına önemli katkıda bulunduğunu söyleyen Akyürek, sadece beldelerin imarının yeterli olmadığını insanların da mutlu olması için çalışılması gerektiğini belirtti ve İslam medeniyetinin böyle bir medeniyet olduğunu kaydetti.

Program “Doğunun Hikmeti”, “İslam Medeniyetini ve Medeniyeti Kuran Düşünürler – I”, “İslam Medeniyetini Kuran Düşünürler- II”, “İslam Medeniyetini Kuran Düşünürler – III”; başlıklı oturumlarla devam etti.

Paylaş