KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Staj Konsorsiyumu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

11.02.2016

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen “KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Staj Konsorsiyumu” Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım,   KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, UNIKOP Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin, Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü ve SBBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek, Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğünden yetkililer ve diğer misafirler katıldı.

Staj Konsorsiyumunun detaylarını anlatan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu, Konsorsiyumun liderliğini Üniversitemizin yaptığını söyleyip sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu proje bölgemizde faaliyetlerini sürdüren Selçuk Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesinin yanında Büyükşehir Belediyesi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi, Ticaret Odası ve Sanayi Odasıyla birlikte planladığımız ve AB fonlarına başvurduğumuz bir projemizdir. Bu kapsamda Üniversitemiz önderliğinde kurumlarımızla birlikte, 2 yıl süre ile yürütecek olduğumuz bu programımız ile iki yüz civarında öğrenci ve personele AB Üniversite ve işletmelerinde staj imkânı sağlamak üzere hazırlanmış bir projedir.”

Projenin 2023 Hedeflerine ve Vizyonuna Ulaşma Noktasında Mutlaka Ciddi Bir Katkısı Olacaktır

Konsorsiyumun akredite olduğunu da söyleyen Kutlu, bunun yapılan ve yapılacak olan faaliyetlerin AB nezdinde tanınacak olması anlamı taşıdığını belirtti. Projenin aynı zamanda bir network oluşturma faaliyeti olduğunun da altını çizen Kutlu, “Bu network sayesinde bünyemizde bulunan proje başvurusunu yaptığımız kurumlarımızın ortaklarıyla da ilişki kurma, görüşme fırsatımız olacak. Üniversite olarak çok önemsediğimiz bir proje çünkü teorikle pratiğin birleştirilmesi fevkalade önemli. Yurtdışında staj imkânı yakalayanlar kariyerleri için önemli bir imkânı elde etmiş olacaklar. Bu durumun 2023 hedeflerine ve vizyonuna ulaşma noktasında mutlaka ciddi bir katkısı olacaktır” dedi.

Projenin ortak çalışma kültürünün de gelişmesine katkı sağlanacağını ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu,  böyle bir konsorsiyumun hayata geçmesine destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti. 

Paylaş