Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Başladı

08.12.2017

"Kardeşlik Vakti" temasıyla düzenlenen Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri  ‘Kardeşlik Yürüyüşü’ ile başladı.

Düzenlenen törenler kapsamında ilk olarak Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana Müzesi Müdürü Yusuf Benli, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve protokol üyeleri ile vatandaşlar, Şems-i Tebrizi Türbesinde bir araya geldi.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği eşliğinde Mevlana Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşün sonunda Mehteran Birliği tarafından meydanda bir konser icra edildi.

Korteje Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezinde (KONDİL) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ile Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi (AKİF) ve diğer fakültelerden öğrencilerimiz de katıldı.

Ardından Mevlana Müzesinde çocuk semazenler tarafından sema ayini şerifi icra edildi. Semazenbaşı Fahri Özçakıl da bir Mevlevi geleneği olan Gülbang duasını okudu.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 744'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen törenler Üniversitemizde, Mevlana Kültür Merkezinde ve kentin farklı noktalarında gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek. Anma Törenleri, 07-17 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Paylaş