Öğrencimiz, Kahramanmaraşlı Nur Boyraz, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlere memleketinde yakalandı. Evlerinin hasar alması üzerine ailesiyle birlikte üniversite eğitimi aldığı Konya’ya gelerek yurda yerleşti. Aynı yurtta kaldığı 11 yaşındaki down sendromlu Hayrünnisa Tekin ile tanışan Boyraz, kendi acısını bir kenara koyup Hayrünnisa’nın eğitimi ile yakından ilgileniyor.
Üniversitemiz Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Nur Boyraz, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlere memleketi Kahramanmaraş'ta yakalandı ve 3 ay önce taşındıkları evlerinin hasar alması üzerine ailesi ile Konya'ya gelerek yurda yerleşti. Boyraz, öğretmenlerinin aracılığıyla aynı yurtta kalan Malatyalı depremzede Abubekir ve Remziye Keskin çiftinin 11 yaşındaki down sendromlu kızları Hayrünnisa ile tanıştı. Hayrünnisa ile iyi bir iletişim kuran Boyraz, kendi acısını bir kenara bırakarak onunla oyunlar oynayıp, aldığı eğitim üzerine dersler veriyor.
Öğretmenleri ile istişare ederek Hayrünnisa içir bir eğitim planı hazırladığını belirten Nur Boyraz, küçük kız için elinden geleni yapacağını söyledi. Boyraz, “Maraş merkezli depremde ailecek bir aradaydık. İlk günlerde yaşadığımızı durumu idrak etmekte çok zorlandık. Annem, babam, kardeşlerim ve akrabalarımızla birlikte kendimize güvenli bir alan bulmaya çalıştık. Sonrasında babam arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu. Birkaç günün ardından eğitimimi sürdürdüğüm Konya'ya gelme kararı aldık ve ailecek buradaki yurda yerleştik. Buraya gelir gelmez ailemle birlikte yurtta kalan çocuklar ve yaşlılarla ilgilenmeye başladık. Eğitime katkı sağlamak için bir arayış içerisine girdim ve öğretmenlerim vasıtasıyla down sendromlu Hayrünnisa ile tanıştık” dedi.
“Öğretmenliğin Yeri ve Zamanı Olmaz”
Özel gereksinimli öğrencilerin depremden en çok zarar gören ve herkesin de aklına gelmeyen bir grubu oluşturduğunu kaydeden Boyraz, “Onların ailelerinden farklı düzeyde eğitsel, sosyal, ekonomik, psikolojik ihtiyaçları bulunuyor. Ben de bir özel eğitim öğretmeni adayı olarak durumun farkındayım ve bu bilinçle hareket etmeye çalışıyorum. Aile ile görüşüp bir eğitim planı hazırladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Burada olduğum sürece öğrencimizin ihtiyaçlarına yönelik eğitsel faaliyetlerimiz devam edecek. Bu vesileyle öğretmenler olarak gittiğimiz her yerde farkındalık oluşturmanın, yaraya merhem olmanın, faydalı işlerde bulunmanın zaman ve mekandan bağımsız olduğunu, mesleğimizin görünmez bir yönünü ortaya çıkardığımız için mutluyum. Yapılan tüm faaliyetlerin diğerlerine ilham olmasını dilerim. Bu zorlu süreci hep beraber eğitimle atlatacağız” ifadelerini kullandı.
Çocukları ile birlikte Malatya'dan Konya'ya geldiklerini belirten Hayrünnisa’nın babası Abubekir Tekin ise, “Nur evladımız sağ olsun kızımızla yakından ilgileniyor. Kızımız da, biz de Nur'u çok sevdik. Onunla dersler yapıp, oyunlar oynuyor. Allah kendisinden razı olsun. Hayrünnisa bizim her şeyimiz” diye konuştu.
Sabah Gazetesi’ne ve Tolga Yanık’a teşekkür ederiz.