Öğretim Üyesi ve Öğrencilerimiz ‘Takkeli Dağ Zirve Tırmanışı’na Katıldı

29.11.2017

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Çaycı ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Büyükipekci ile öğrencilerimiz, "Şehrimiz Konya, Ufkumuz Dünya" sloganı ile gerçekleştirilen ‘Takkeli Dağ Zirve Tırmanışı’ etkinliğine katıldı.

Konya İHH Acil Yardım Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) tarafından doğal afetler ve savaşlar gibi acil durumlarda yapılacak ilk yardım ve arama kurtarma faaliyetlerinin önemine dikkat çekmek amacıyla ‘Takkeli Dağ Zirve Tırmanışı’ programı düzenlendi. Üniversitemiz Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı tırmanış boyunca bölgede yapılan kazı çalışmalarında gelinen son aşama hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Tırmanma etkinliğinin Takkeli Dağ’a gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Burada üç yıldır arkeolojik kazı çalışması yürütüyoruz. Yukarıya çıktığımızda da görüleceği gibi ciddi bir faaliyet yürütüyoruz. Amacımız Takkeli Dağ’ı Konya’nın turizmine kazandırmak ve bu yürüyüş ve tırmanma faaliyetlerini bir periyodik cetvele bağlayarak turistik hale getirmek. İnşallah bu tırmanış bir başlangıç oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Acil durum ve doğal afetlerde bilinçli hareket etmenin önemine vurgu yapan İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Bu tırmanıştaki amacımız, arama kurtarma faaliyetlerinin önemine dikkat çekmek. Ülkemiz ve çevresi yoğun bir savaşla ve felaketlerle uzun bir süredir boğuşmaktadır. Dolayısıyla biz burada inşallah arama kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu anlatmak amacındayız. 15 Temmuz gibi çok sıkıntılı bir süreç geçirdik. Bu süreçte en büyük yardımcımız Rabbimiz sayesinde biz bu süreci atlattık ama bu tür zorlu durumlarda ne kadar çok yetişmiş insan olursa Allah’ın izniyle bu tür zorlu durumları atlatabileceğimizi biliyoruz. İnşallah ülkemiz için daha büyük hizmetler gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Etkinliğin önemine dikkat çeken İl Afet ve Acil Durum Konya İl Müdürü Yıldız Tosun da, “Bu tür etkinlikler birbirimizi tanımamız, kaynaşmamız ve olağanüstü durumlarda da bu görevleri en iyi şekilde yapmamıza vesile olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Takkeli Dağ zirvesinde son bulan etkinliğe Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Konya İHH AKEM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Nikbay, İl Afet ve Acil Durum Konya İl Müdürü Yıldız Tosun, basın mensupları, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Çaycı ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Büyükipekci ile öğrencilerimiz katıldı. 

Paylaş